<

Перемога все ближче: 43 день героїчної боротьби за незалежну Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:05 | 7.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
278
/ Коментарі відсутні

7-го квітня 43-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

Майже 700 танків та 18900 бійців. ЗСУ збільшили втрати російських окупантів

Станом на ранок 7-го квітня втрати російських окупантів у живій силі досягли 18 900 солдатів. Також російська армія втратила 698 танків та понад 280 літаків і гелікоптерів.

Про це повідомили на офіційній сторінці Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

Крім того, нашим захисникам вдалося знищити понад 1891 бойову броньовану машину РФ, 332 артилерійські системи та 111 безпілотників.

«Особового складу – близько 18 900 осіб, танків – 698, бойових броньованих машин – 1891, артилерійських систем – 332, реактивних систем залпового вогню – 108, засобів ППО – 55, літаків – 150, гелікоптерів – 135, автомобільної техніки – 1358, кораблів та катерів – 7, цистерн з паливом – 76, безпілотників – 111, спецтехніки – 25, пускових установок ОТРК – 4», – йдеться в повідомленні Генштабу.

Німецький банк надасть Україні 150 млн євро кредиту на підтримку бізнесу

Україна отримає 150 млн євро від німецького державного банку на підтримку малого та середнього бізнесу.

Про це повідомили на сайті Міністерства фінансів України.

Відповідну угоду 7 квітня підписали міністр фінансів Сергій Марченко та директор KfW у нашому регіоні Олаф Цимелько.

«Я хочу подякувати представникам уряду ФРН та KfW за їхню підтримку в цей вирішальний для України період. Надані кошти дозволять зміцнити фінансову систему нашої країни, а також продовжити реалізацію державних програм з підтримки малого та середнього бізнесу в Україні», – зазначив Марченко.

Кредит надали на 15 років (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення основної суми кредиту на 5 років). Відсоткова ставка є плавучою з можливістю конверсії на фіксовану ставку після повної виплати кредиту.

За надані гроші будуть відшкодовані витрати уряду на фінансування малого та середнього бізнесу. Цей кредит – додаткова підтримка для державного бюджету, яка зараз украй необхідна Україні, зазначають у Мінцифри.

Українська армія розгромила пункт забезпечення окупантів на Харківщині

Українські прикордонники разом із бійцями Збройних сил України знищили один із пунктів забезпечення російських окупаційних військ у Харківській області.

Про це розповіли на сторінці Державної прикордонної служби в Facebook.

Згідно з повідомленням, потенційну ціль для нашої артилерії за допомогою безпілотника виявили прикордонники. Після цього координати передали бійцям ЗСУ, які влучно відпрацювали по позиції ворога.

«У результаті спільних дій українські захисники знищили один із пунктів забезпечення російсько-окупаційних військ. Його виявили прикордонники – оператори безпілотних літальних комплексів на напрямку Харкова. Координати відразу отримали побратими зі Збройних сил, які влучно відпрацювали вогнем артилерії», – розповіли в ДПСУ.

На Чернігівщині знайшли сховище боєприпасів, які окупанти покинули під час втечі

Українські прикордонники виявили сховище російських боєприпасів у Чернігівській області. Про це розповіли на сторінці Державної прикордонної служби в Facebook.

Відшукати снаряди військовим допомогли місцеві мешканці. Серед знахідок – боєприпаси до танків покинуті російськими військовими під час втечі.

«У лісі та біля ґрунтової дороги орки, які поспіхом відступали, залишили снаряди для танків, як у ящиках, так і просто на землі. Наразі ділянка, де знайшли трофеї, обстежується далі», – додали в ДПСУ.

ДСНС і мобільні оператори запускають систему швидкого оповіщення про небезпечні події

Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з мобільними операторами розгортає систему оповіщення із використанням технології Cell broadcast.

Про це повідомили на сторінці ДСНС в Telegram.

Повідомлення про небезпеку з’являтимуться поверх усіх програм або заблокованого екрана. Також сповіщення супроводжуватиме гучний звуковий сигнал.

«Це робиться для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовність дій у цих ситуаціях», – йдеться у повідомленні.

Перші тестові повідомлення вже незабаром надійнуть абонентам «Київстар» від DSNS.

ЗСУ знищили «елітний» підрозділ 83-ї десантно-штурмової бригади РФ

Українські військові розгромили черговий «елітний» підрозділ армії російських окупантів. Про це повідомили на сторінці Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Цього разу нашим захисникам вдалося ліквідувати особовий склад одного з підрозділів 83-ї десантно-штурмової бригади РФ.

«У той час, коли виє п’яний ванька-дєсант “да я их всех порву”, наші вояки спокійно і планомірно знищують черговий “елітний” підрозділ армії окупанта. Пишаємося українськими воїнами! Привіт від воїнів Сил спеціальних операцій ЗСУ», – наголосили в СтратКомі.

На Херсонщині Сили оборони знищили ворожий танк пострілом з українського ПТРК «Корсар»

Українські захисники знищили черговий танк російської окупаційної армії на Херсонщині. Для цього військові застосували вітчизняний ПТРК «Корсар».

Відео з роботою протитанкового підрозділу опублікував голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За його словами, над знищення ворожої техніки попрацювали миколаївські патрульні разом із бійцями ЗСУ.

«Патрульна поліція Миколаївської області разом із Збройними силами України у відрядженні в Херсонській області притягла до відповідальності порушника дорожнього руху», – написав Кім

Легендарний Pink Floyd уперше за 28 років випустив пісню на підтримку України

Знаменитий британський рок-гурт Pink Floyd уперше з 1994 року презентував пісню під назвою Hey Hey Rise Up. Учасники музичного колективу записали її на підтримку народу України.

Усі кошти від продажів підуть на гуманітарну допомогу для України.

Музичний трек записали минулого тижня і використали вокал лідера українського гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка.

Про пісню

Пісня «Ой, у лузі червона калина» у виконанні Андрія Хливнюка на Софійській площі у Києві стала символом визвольної боротьби українців у війні проти загарбників. Її знають, переспівують та роблять ремікси по всьому світу.

У 1914 році пісню «Ой, у лузі червона калина» написали для театру. Згодом вона перетворилася на марш Українських січових стрільців.

Відзначимо, що з перших днів повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну лідер музичного гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк перервав своє турне Америкою та приєднався до тероборони Києва. А через декілька днів фронтмен з автоматом у руках та жовтою стрічкою на рукаві заспівав «Ой, у лузі червона калина».

Про Pink Floyd

Pink Floyd — один із найуспішніших гуртів Великої Британії, відомий своєю психоделічно-космічною музикою, філософськими текстами, експериментами зі звуком, цікавими обкладинками альбомів й оригінальними концертами. Гурт продав понад 210 мільйонів альбомів по всьому світу, зокрема 74,5 мільйони альбомів у США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа