<

Перемога все ближче: 37 день героїчної боротьби за незалежну Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:05 | 1.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
619
/ Коментарі відсутні

1-го квітня 37-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

Майже 18 тис. бійців та 625 танків. ЗСУ збільшили втрати окупантів

Станом на ранок 1-го квітня втрати російських окупантів у живій силі досягли 17 700 солдатів. Також російська армія втратила 625 танків та понад 270 літаків і гелікоптерів. 

Про це повідомили на офіційній сторінці Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

Крім того, нашим захисникам вдалося знищити понад 1751 бойову броньовану машину РФ, 316 артилерійських систем та 85 безпілотників.

«Особового складу – близько 17 700 осіб, танків – 625, бойових броньованих машин – 1751, артилерійських систем – 316, реактивних систем залпового вогню – 96, засобів ППО – 54, літаків – 143, гелікоптерів – 131, автомобільної техніки – 1220, кораблів та катерів – 7, цистерн з паливом – 76, безпілотників – 85, спецтехніки – 24, пускових установок ОТРК – 4», – йдеться в повідомленні Генштабу.

ЗСУ артударом знищили бойовий арктичний всюдихід загарбників

Українські силові підрозділи завдали артилерійських ударів по скупченню живої сили й техніки ворога на Київщині, унаслідок чого була знищена ворожа бронетехніка, зокрема раритетний всюдихід ГАЗ-3344-20 «Алеут», призначений для дій військ в Арктиці.

Про це пише Армія Інформ.

ГАЗ-3344-20 «Алеут» — це гусеничний бойовий арктичний всюдихід (снігоболотохід), унікальний тим, що здатний виконувати найширше коло завдань в умовах вкрай низьких температур, аж до −50 градусів за Цельсієм, і в по-справжньому непрохідній місцевості, де буквально ще не ступала людська нога.

ЗСУ взяли під контроль 28 населених пунктів на Чернігівщині та Київщині

Військовослужбовці Збройних сил України зайняли 28 населених пунктів, які були тимчасово захоплені російськими військами. Наразі окупанти відходять у напрямку кордону з Білоруссю, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Зокрема, у Чернігівській області українські війська відновили контроль над 13-ма населеними пунктами. Це Рудня, Шевченкове, Бобрик, Стара Басань, Нова Басань, Макіївка, Погреби, Бажанівка, Володимирівка, Шняківка, Сальне, Софіївка, Гаврилівка.

На Київщині під контроль нашої армії повернули 15 населених пунктів: Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна.

Як пояснили в Генеральному штабі ЗСУ, наразі ворог відводить живу силу та техніку з цих напрямків до кордону з Республікою Білорусь.

Воїни 14-ї бригади розбили важку вогнеметну систему ворога ТОС-1 «Буратіно»

Воїни 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого розбили важку вогнеметну систему ворога ТОС-1 «Буратіно». Про це повідомили на сторінці бригади в Facebook.

За словами військових, системи залпового вогню ТОС-1 «Буратіно» та його вдосконалена версія ТОС-1А «Сонцепек» здатні завдати жахливої шкоди і втрат цивільному населенню.

«Але ця транспортно-заряджаюча машина з комплексу ТОС вже ніколи й ніщо не зарядить! Вона “захлинулася власною стружкою” і не завдасть шкоди українцям. Князівські воїни про це подбали!», – запевнили в бригаді.

Українські військові збили гелікоптер Мі-28 над окупованою Луганщиною

Українські військовослужбовці влучним пострілом знищили російський ударний гелікоптер Мі-28. Про це повідомив полковник ЗСУ та військовий блогер Анатолій Штефан у своєму Telegram.

«Збиття російського Мі-28 на східному фронті. Бо це є наше небо. Слава Нації», – написав Штефан.

Бучу на Київщині звільнили від загарбників

Місто Бучу у Київській області звільнили від російських загарбників. Про це офіційно повідомив міський голова міста у фейсбуці.

За його даними, Збройні Сили України визволили Бучу напередодні, 31 березня.

Тому, 31 березня — день звільнення міста.

«Цей день увійде в славну історію Бучі та всієї Бучанської громади як день звільнення Збройними Силами України від російських окупантів», — сказав очільник міста.

У російському Бєлгороді горіла нафтобаза: росіяни заявляють, що її обстріляли з українських гелікоптерів

У російському місті Бєлгород загорілася нафтобаза.

Губернатор цього міста заявив, що це Україна завдала ракетного удару з двох гелікоптерів, які йшли на низькій висоті.

Українська влада ситуацію не коментувала і не спростовувала.

Нагадаємо, нещодавно в Бєлгороді стався масштабний вибух на складі з боєприпасами. Пізніше влада рф назвала його офіційною причиною нехтування правилами безпеки.

Україна провела обмін полоненими з рф – повернули 86 військових ЗСУ

Відбувся обмін полоненими, у результаті якого повернуто 86 українських військовослужбовців.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Тільки що відбувся обмін. 86 українських військовослужбовців, серед яких 15 жінок, уже в безпеці», – зазначив він.

Згодом він додав, що обмін відбувся за домовленостями переговорних груп у Стамбулі.

ЗСУ на сході України за день знищили майже 300 рашистів, 6 танків та понад 20 БТРів

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» упродовж дня українські захисники відбили 6 атак російських терористичних військ, знищили 6 танків, 22 БТРи та іншу техніку і зброю.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОТУ «Схід».

«Сьогодні, 1 квітня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» з ночі точилися важкі бої. Ворог намагався великими силами прорвати нашу оборону на окремих напрямках, здійснивши 6 атак. Всі атаки російських фашистських сил були відбиті», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, українські воїни знищили: особового складу – до 280, танків – 6, БТР – 22, БМП – 19, артилерійських систем, мінометів – 6, РСЗВ – 2, АТ – 14, БПЛА – 3.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа