<

Перемога все ближче: 34 день героїчної боротьби за незалежну та вільну Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:05 | 29.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
850
/ Коментарі відсутні

29-го березня 34-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

Український десантник знищив бойовий гелікоптер РФ на Харківщині

Український десантник пострілом з ПЗРК знищив російський бойовий гелікоптер Ка-52. «Алігатор» вибухнув у повітрі на висоті приблизно 500 метрів.

Про це повідомили на сторінці Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

«Приземлити» техніку ворога вдалося стрільцю-зенітнику підрозділу протиповітряної оборони однієї з військових частин ДШВ ЗСУ, содат Віталій К.

«Виявивши ворожу ціль – російський вертоліт Ка-52 – на висоті близько п’ятисот метрів, десантник здійснив бойовий пуск з ПЗРК в напрямку цілі та уразив її. Гвинтокрил вибухнув у повітрі», – розповіли на сторінці Командування ДШВ.

Сам десантник запевнив, що в такий спосіб відправив російський гелікоптер слідом за кораблем.

«Цей “Алігатор” міг забрати багато життів українців, як військових так і цивільних громадян. Тому він і пішов у слід за російським військовим кораблем. А взагалі, кожен такий вчинок – наближає нашу Перемогу», – поділився військовий.

Прикордонник зі Зміїного, який «послав» російський корабель, повернувся додому

Прикордонник Роман Грибов, який став автором легендарної фрази на адресу російського корабля, повернувся з полону на рідну Черкащину. Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За його словами, відповідь українського захисника сьогодні вже стала гаслом війни з російськими окупантами.

«Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного прикордонника. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність», – зазначив Табурець.

Вдома прикордонника нагородили відзнакою «За заслуги перед Черкащиною». Сам Грибов звернувся до українців зі словами подяки за надзвичайно потужну підтримку.

«Насамперед хочу подякувати українському народу за цю підтримку. Ми її дуже відчуваємо. Нас це надихає. За нами сила. За нами правда. І ми переможемо. Слава Україні!», – сказав Роман Грибов.

Над Волинню ППО збила ракету

29-го березня голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко повідомив, що 2 тривалі повітряні тривоги завершились без наслідків.

Про це написав Юрій Погуляйко у телеграм-каналі.

“Хочу вкотре наголосити волинянам та мешканцям області – не ігноруйте повітряні тривоги. До офіційного відбою залишайтесь в укриттях. Як бачимо, ворог поводиться неадекватно”, – наголосив Погуляйко.

Він зазначив, що після нищення стратегічних об’єктів, далеких від лінії боїв, маєм бути готовими до всього.

Крім того, додав, що наше завдання – забезпечувати надійний тил країни замість паніки, якої чекає російська сторона.

Російські вантажівки на кордоні з Білоруссю націоналізували на потреби ЗСУ

Співробітники Бюро економічної безпеки націоналізували на державному кордоні з Республікою Білорусь 7 вантажних транспортних засобів, які належать компаніям з Білорусі та Росії.

Про це повідомили в пресслужбі БЕБ.

Вантажівки, які належать компаніям з Білорусі та РФ, виявили на одному з пунктів пропуску державного кордону з Білоруссю. Орієнтовна варість транспортних засобів, за підрахунками Бюро економічної безпеки, складає 9 млн грн.

Наразі 3 з 7 автомобілів вже передали на потреби Збройних сил України. На черзі – решта затриманих вантажівок. Їх також планують націоналізувати для подальшої передачі українським військовим.

«Бюро економічної безпеки продовжує аналізувати активи суб’єктів господарської діяльності Російської Федерації та Республіки Білорусь, що здійснювали, або продовжують здійснювати свою діяльність на території України», – йдеться у повідомленні.

У Маріуполі тяжко поранили наближеного до Кадирова майора РФ Геремєєва

Бійці полку «Азов», які героїчно захищають український Маріуполь, заявили про тяжке поранення наближеного до Кадирова польового командира, ексмайора Нацгвардії РФ Руслана Геремєєва. Про це повідомили на сторінці полку в телеграмі.

Відомо, що Геремєєв, якого вважають організатором вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, був поранений під час невдалого штурму будинку в Маріуполі.

«Після невдалого штурму порожнього згорілого будинку важкі поранення отримав наближений до Кадирова польовий командир та організатор вбивства Бориса Нємцова Руслан Геремєєв. […[ Сподіваємось, що Геремєєв помре від отриманих поранень і український будинок відновить справедливість та помститься за Нємцова, чого не змогли зробити всі російські патріоти та силовики», – наголосили в «Азові».

ЗСУ розгромили колону російської техніки, що рухалася на Миколаїв

Бійці Збройних сил України знищили колону техніки російських окупантів, що рухалася у напрямку Миколаєва.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

За його словами, знищити колону ворожої техніки вдалося воїнам Десантно-штурмових військ ЗСУ. Деталей щодо кількості розбитої техніки та втрат ворога Братчук не надав.

«Воїни ДШВ розгромили ворожу колону, що рухалася на Миколаїв Їб@ште їх, хлопці!», – поділився речник Одеської ОВА.

«Не досягли мети». РФ виводить частину військ з Київщини та Чернігівщини

Російські окупанти виводять окремі підрозділи своїх сил з території Київської та Чернігівської областей. Про це повідомили на сторінці Генерального штабу Збройних сил України.

За даними українських військових, ворог відкликає частину бійців, оскільки йому не вдалося досягти бажаної мети.

«Мети наступальної операції противник не досяг. Відзначається виведення окремих підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей. При цьому зберігається високою загроза нанесення російськими окупантами ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури», – зазначили в Генштабі.

Крім того, окупанти зіштовхнулися з проблемами посилення та проведення ротації наявного угруповання. У ЗСУ переконані, що одна з причин – відмова особового складу брати участь у війні проти України. Через це в окремих підрозділах ворог не може укомплектувати навіть одну батальйонно-тактичну групу.

«Гордість РФ». Українські військові знищили броньовик «Тайфун» окупантів

Українські військові знищили російський броньований автомобіль підвищеної захищеності – Камаз «Тайфун». Про це повідомили на сторінці Генерального штабу Збройних сил України.

Цей броньовик окупанти вважають гордістю свого оборонно-промислового комплексу. Однак наші захисники зробили техніку росіян справді «унікальною».

«Аналоговнет. Гордість російського ОПК – КамАЗ “Тайфун”. Універсальний броньований автомобіль підвищеної захищеності на оригінальному шасі. Належить до машин класу MRAP – захищений від мін та засідок. Українські воїни зробили його унікальним – так він точно ще ніде у світі не виглядав», – прокоментували успіх бійців у Генштабі.

Це далеко не всі досягнення і перемоги на 28-ий день війни. Дякуємо українським захисникам за такі позитивні новини. Дякуємо їм за щоденний важкий внесок у майбутню перемогу над російським окупантом. Дякуємо за наближення цієї перемоги. Слава Україні! Слава Захисникам!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа