<

Перемога все ближче: 30 день героїчної боротьби за незалежну та вільну Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:15 | 25.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
3489
/ 1 коментар

25-го березня минає понад місяць, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із “братнім народом”, який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

Понад 16000 бійців та 561 танк. Оновили лічильник втрат окупантів

Станом на ранок 25-го березня бійці Збройних сил України ліквідували вже понад 16 тисяч російських окупантів. Крім того, наші захисники знищили 561 танк та 115 літаків, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Також збільшилася й кількість іншої знищеної техніки ворога. Зокрема, українські армійці збили 125 гелікоптерів, розгромили 291 артилерійську систему та потопили 5 кораблів і катерів.

«Особового складу – близько 16100, танків – 561, бойових броньованих машин – 1625, артилерійських систем – 291, реактивних систем залпового вогню – 90, засобів протиповітряної оборони – 49, літаків – 115, гелікоптерів – 125, автомобільної техніки – 1089, кораблів та катерів – 5, цистерн з паливом – 72, безпілотників – 53, спецтехніки – 18», – йдеться в повідомленні Генштабу.

У Маріуполі «Азов» знищив бойові машини десанту РФ та 20 окупантів

Бійці полку «Азов», які героїчно захищають український Маріуполь, у ніч з 24 на 25 березня знищили 5 вантажних автомобілів РФ та понад 20 російських окупантів. Про це повідомили на сторінці полку в Telegram.

Також протягом 24 березня «азовцям» вдалося знищити дві бойові машини десанту ворога, ще одну – підбили.

«Протягом ночі бійцями полку “Азов” було знищено 5 вантажних автомобілів, 2 БМД, 1 бойова машина десанту ворога пошкоджена. Знищено більше двох десятків окупантів. Захисники міста продовжують боротьбу за український Маріуполь!», – йдеться у повідомленні.

У Чорнобаївці знищили генерал-лейтенанта російської армії

Військовослужбовці Збройних сил України ліквідували чергового генерала російської армії. Ним виявився генерал-лейтенант та командир 49-ї загальновійськової армії РФ Яків Резанцев. Про це повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

Він опублікував світлину російського офіцера з підписом «Вантаж-200», що на військовому слензі означає «вбитий».

Натомість народний депутат України Юрій Мисягін повідомив, що ліквідувати генерал-лейтенанта РФ вдалося під час чергового розгрому російських військ на аеродромі в Чорнобаївці.

ЗСУ розгромили 200 мотострілкову бригаду РФ: з 648 окупантів вижили лише троє

У 200-ій окремій мотострілковій бригаді Російської Федерації із 648 військовослужбовців особового складу, які воювали проти України, живими лишилося троє, двох з них поранено. Про це розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

«Батальйонно-тактична група 200-ї (невдала назва) окремої мотострілкової бригади, яка брала участь у “спеціальній воєнній операції” на території України, понесла значні втрати у живій силі. З 648 військовослужбовців, яких було відправлено для ведення бойових дій, загинуло 645. Залишилося лише троє, двоє з них поранені», – зазначив Арестович.

В Україні запустили перший NFT-музей війни

В Україні запустили перший NFT-музей війни, який допоможе поширити правду про російські воєнні злочини щодо українців.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Спільнота NFT-художників разом із Мінцифрою вперше в Україні поєднали блокчейн-технологію, мистецтво та історичні факти.

«Мета музею – розповсюдити правдиву інформацію серед світової діджітал-спільноти та зібрати кошти на підтримку України. Експонати відображають воєнні події, пережиті українцями — від початку російського вторгнення і до моменту нашої перемоги», – йдеться в повідомленні.

У Мінцифри зазначають, що усі твори представлені в цифровому вигляді як NFT-токени, і їх може придбати будь-хто. Кошти з продажу колекції будуть перераховані на офіційний Ethereum-гаманець Мінцифри на гуманітарні потреби для України.

Перша частина колекції містить твори українських художників. Далі музей доповнюватиметься і роботами митців з усього світу.

Короткометражний фільм-драма «На своїй землі» з’явився у вільному доступі

Короткометражна стрічка Олександра Кірієнка «На своїй землі» (2018 р.) відтепер у вільному доступі.

Про це повідомили у пресслужбі Держкіно.

Фільм входить до однойменного альманаху короткометражних фільмів, що екранізовані в рамках проєкту «Дивись українське».

Сюжет фільму

Весна. Неподалік чутно постріли і вибухи – йде війна. Уляна зібрала речі, щоб поїхати. А Гордій щепить дерева у своєму садку. Бо це його земля.

Актори і автори стрічки

У ролях – Станіслав Боклан, Ніна Набока, Олександр Биков.

Режисер-постановник – Саша Кірієнко, сценарист – Федір Янько. Оператор-постановник – Дмитро Ященков, художник-постановник – Олександра Дробот.

Композитори – Сергій Круценко, Олександр Штеінгардт, звукорежисер – Максим Гладецький, художник з костюмів – Тетяна Лавриненко. Продюсери – Андрій Різоль, Святослав Ризоль.

Виробництво – компанія «Вавілон» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Нагороди

  • Гран-прі та Спеціальна відзнака Канівського МКФ ім. Юрія Іллєнка (2018),
  • Приз за Найкращу кінорежисуру Трускавецького МКФ «Корона Карпат» 2018 року (Саша Кірієнко),
  • 1 місце в номінації «Ігровий фільм» на Кінофестивалі «Світло» (2019),
  • Нагорода за Найкращий звук на МКФ «Світло» (Максим Гладецький).

На Запоріжжі тероборона пішла в наступ і вибила окупантів із місцевого села

Підрозділ територіальної оборони ЗСУ під час наступальної операції вибив російських окупантів з села Малинівка на Запоріжжі. Наразі триває зачистка населеного пункту від росіян.

Про це повідомили в пресслужбі Тероборони ЗСУ.

«Бійці одного з підрозділ ТрО Запорізької області провели наступальну операцію, під час якої було звільнено село Малинівка Пологівського району. На цей час триває “зачистка” населеного пункту від диверсантів та залишків російських військових», – йдеться в повідомленні.

Повітряні сили ЗСУ збили три крилаті ракети РФ над Одещиною

Військовослужбовці ракетних військ Повітряних сил ЗСУ знищили одразу три крилаті ракети російських окупантів над Одеською областю. Про це повідомив речник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Братчук.

«Повітряні сили продовжують збивати ворожі цілі. Сьогодні, 25 березня, в Одеській області воїни зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України “приземлили” ще три російських крилаті ракети, що несли смерть мирним містам», – зазначив Братчук.

Прага перейменує вулицю біля посольства РФ на Героїв України

Прага перейменує одну з вулиць поруч з посольством Росії на Героїв України, а один із залізничних мостів – на честь українського військового, що загинув у перший день повномасштабної війни.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє CTK.

З ініціативою виступила мерія 6-го округу Праги. Назву “Героїв України” пропонують надати частині вулиці Коронування (Korunovační) там, де вона проходить поруч з посольством РФ.

Залізничний міст неподалік пропонують назвати ім’ям українського матроса Віталія Скакуна, який підірвав разом з собою Генічеський міст, щоб зупинити просування російської танкової колони.

Це далеко не всі досягнення і перемоги на 28-ий день війни. Дякуємо українським захисникам за такі позитивні новини. Дякуємо їм за щоденний важкий внесок у майбутню перемогу над російським окупантом. Дякуємо за наближення цієї перемоги. Слава Україні! Слава Захисникам!




один коментар
  1. Предлагаю ввести для мужчин в возрасте старше 45 лет официально разрешённую замену воинской службы по мобилизации ежемесячной финансовой помощью армии. В силу возрастных причин уже не те вояки в таком возрасте. Взятки давать как-то унизительно, как и прятаться. Утвердить законодательно ежемесячный (официальный!) платёж в пользу ВСУ, который давал бы право отсрочки по мобилизации на этот месяц. Пока платишь – можешь оставаться дома. Это было бы справедливо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа