<

Перекладає вину на потерпілого: обганяв колону і спричинив ДТП у Нововолинську

09:22 | 19.06.2023 / Новини, Нововолинськ / , /
Перегляди
10145
/ коментарів 12

Після страшної аварії опинився на межі життя і смерті, вижив і залишився інвалідом. Момент дорожньо-транспортної пригоди в Нововолинську зафіксували на відеореєстратор очевидці. Винуватця в суді не можуть визначити шість років.

Один із водіїв взявся обганяти одразу чотири машини, що призвело до лобового зіткнення. Керманич, який здійснював обгін, запевняє суддів, що не винен, і хоче, аби його виправдали. А потерпілий вимагає моральної компенсації, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», – пишуть Волинські новини.

«Мав бізнес, мав життя, мав все. Розвернули на 180 градусів. Взутися, вдягнутися можу тільки з допомогою дружини. Нога не гнеться… Понад 11 операцій. За шість років я жодного разу навіть не почув вибачення», – говорить у суді потерпілий Анатолій Сайчук.

Водій, який вийшов на обгін, свою вину не визнає.

Обвинувачений Олег Чапюк того дня керував Volkswagen Transporter. Анатолій Сайчук був за кермом Mercedes-Benz Vito.

«Ця справа могла вирішитися за 15 днів. Було все ясно. Було все видно на знімках. Виїхав на зустрічну смугу. Він уже обігнав цю колону й міг стати туди, міг проїхати повз. Там дуже широка дорога, там у базар чотири машини стають. Чи він відволікся на телефон, чи був під якимось впливом, невідомо.

Як так може людина їхати? Їй навіть моргали. Я побачив, що щось не те, але це все секунда діла… Я поморгав дальнім світлом, посигналив і бачу, що не реагує. Почав гальмувати і тут…» – розповідає потерпілий Анатолій Сайчук.

Нововолинський суд визнав Олега Чапюка винним у ДТП. Йому присудили три роки ув’язнення, але звільнили від відбування покарання – замінили реальний строк на рік іспитового. Але чоловік хоче, аби його виправдали. В скоєнні ДТП він звинувачує не себе, а Анатолія Сайчука.

«Переконався, що не було встрєчної, потом дивлюся: там колона йшла. Зразу з’їхав на обочину. Якраз їде встрєчна. Зразу в мене в’їхав. Єслі б він поїхав би, або став на дорозі, а так аварія. Єслі б він не в’їхав у мене, то аварії не було б», – говорить Олег Чапюк.

«Він міг зупинитися і, як кажуть, пропустити рух автомобіля по правій для нього обочині. Чомусь Сайчук поїхав на праву обочину. Хоча небезпеки на його полосі руху не було. Він і порушив правила дорожнього руху і його дії як водія призвели до зіткнення транспортних засобів», – каже захисник обвинуваченого Віктор Шостак.

«У мене зафіксований гальмівний шлях. При гальмуванні взривається праве колесо. Є відео, де є два гальмівних шляхи. Коли машина вже загальмована, вона йде по траєкторії, по прямій, і її потягнуло вправо, бо по правій стороні зірване колесо. Там видно все на асфальті, два чітких сліди. Чапюк як їхав, так і їхав. Він даже не гальмував», – апелює потерпілий Анатолій Сайчук.

«Перед ним були чотири автомобілі, які він почав обганяти. Вже на момент здійснення обгону він бачив те, що не зможе таку кількість машин обігнати. Вважаємо, що з цього моменту починаються його небезпечні дії», – додає захисниця потерпілого Ірина Явтушенко.

Анатолій Сайчук хоче стягнути з обвинуваченого мільйон гривень моральної шкоди. Місцевий суд задовольнив його позов частково – 370 тисяч гривень. Тепер же колегія апеляційного суду збільшила суму моральної шкоди до 650 тисяч гривень. Олега Чапюка судді не виправдовують.




коментарів: 12
  1. Та що тут розслідувати ? Клоунада , а не суд, 6 років судилища ! Виїхав на зустрічну смугу , скоїв лобове зіткнення , і ще не винний !!! Застрелься , клоун !!!

  2. Ось вам і ще один, імовірно, “ляп” суддів. Я про це увесь час кажу. Де наше правосуддя? Де конституційне людське право на справедливі судові рішення, на які мають бути гарантованими кожному з нас??

  3. Ось вам і ще один, імовірно, “ляп” суддів. Я про це увесь час кажу. Де наше правосуддя? Де конституційне людське право на справедливі судові рішення, які мають бути гарантованими кожному з нас??

  4. Нехай КЛОУН застрелить шостака мразь продажну і сам застрелиться.І нехай КЛОУН подумає про бумеранг життя

  5. Дай Боже здоров’я тому, хто придумав закрити виконавчу службу у Нововолинську!

  6. Якщо , ПРИПУСТИТИ (з мого уникнення аварії?) На світлофорі : перший з полоси ДРУГОРЯДНОГО РУХУ ПОВЕРТАЄ ЛІВОРУЧ ! А ДРУГИЙ З ПОВОРОТУ ЛІВОРУЧ РОЗМЕЖУВАННЯ ! ВИРУЛЮЄ НА ЗНАК ПРЯМА , ЧИ ПОВОРОТ В ПРАВО

  7. У мене теж у 17му році в’їхав такий самий дибіл, так у нього навіть права не відібрали, і ніякої шкоди не виплатив. Таке у нас правосуддя, цирк і не більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер