<

Перекладає на євреїв провину за злочини нацистів, – Зеленський про атинтисемітські заяви Лаврова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:37 | 3.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
148
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський обурився словами міністра закордонних справ російської федерації, які спричинили гучний міжнародний скандал.

Він вважає, що в такий спосіб найвищий дипломат росії фактично перекладає провину за злочини нацистів на єврейський народ, інформує ТСН.

Зеленський наголосив, що невипадково російські окупанти на території України створюють так звані «фільтраційні табори», де вбивають, катують і ґвалтують українських громадян. За його словами, російські загарбники, відкинувши мораль і забувши всі уроки Другої світової війни, ведуть тотальну війну на знищення всього живого, після якої залишаються тільки руїни.

«Завершується 68-й день нашої міцної оборони. 68-й день самознищення росії. Самознищення в усіх сенсах слова. Якщо колись у цієї держави й було те, що називається репутацією, то зараз росія щоденно робить такі речі, які просто виключають будь-яку адекватність.

Вчора, наприклад, міністр закордонних справ росії відкрито й не соромлячись сказав, що найбільші антисеміти – нібито серед самих євреїв. І що нібито Гітлер мав єврейську кров. Як взагалі можна було таке сказати напередодні річниці перемоги над нацизмом? Ці слова означають, що найвищий дипломат росії перекладає на єврейський народ провину за злочини нацистів. Немає слів.

Звичайно, сьогодні щодо цих слів великий скандал в Ізраїлі. Проте ніхто не чує заперечень або виправдань із Москви. Там мовчать. А значить, погоджуються із тим, що сказав їхній міністр закордонних справ. Після російського ракетного удару по Бабиному Яру в Києві, після пошкодженої обстрілами Менори на місці масових розстрілів у Дробицькому Яру поблизу Харкова, після загибелі від російських обстрілів звичайних людей, які пережили нацистську окупацію та нацистські концтабори, такий антисемітський випад їхнього міністра означає, що в керівництві росії забули всі уроки Другої світової війни.

А може, ніколи й не вчили тих уроків.

А тому питання – чи залишиться Посол Ізраїлю в Москві, знаючи таку їхню нову позицію? Чи залишаться відносини з росією як зазвичай? Бо це все невипадково. Невипадкові слова російського міністра закордонних справ – «великого знавця гітлерізму», – сказав Зеленський.

Також Президент прокоментував новий обстріл Одеси, під час якого загинув 13-річний хлопчик та була поранена його 17-річна сестра.

«У дівчинки осколкове поранення. Що це взагалі? Для чого? Чим російській державі загрожували ці діти і гуртожиток? А ось так вони воюють. Ось і все. В Лисичанську Луганської області від російського обстрілу згоріла гімназія, якій було понад 100 років. Її збудували ще бельгійці, вона витримала дві світові війни, але, як бачите, ця гімназія виявилася загрозою страшною для сучасної Росії», – емоційно відреагував Зеленський.

Він повідомив, що від 24-го лютого окупанти вбили 220 українських дітей.

«1570 закладів освіти зруйновано або пошкоджено внаслідок обстрілів. Це трохи більше, ніж за два місяці. Саме тому весь вільний світ об’єднався, щоб ніхто не виправдовував нацизм, щоб ніхто не вбивав дітей та не руйнував мирні міста, як це робить Росія», – додав він.

Зеленський також повідомив, що незабаром Євросоюз запровадить шостий санкційний пакет проти росії, яка вороже вторглася в Україну. У цьому пакеті санкцій ЄС має прописати чіткі кроки для блокування доходів росії від енергоресурсів.

«Найближчим часом чекаємо на новий санкційний пакет від Євросоюзу. У цьому пакеті мають бути чіткі кроки для блокування доходів росії від енергоресурсів. Дуже віримо в це, щоб державі-терористу не передавали мільярд євро щодня за викопне паливо», – повідомив Зеленський.

Проте наголосив, що ЄС має запровадити нові санкції проти росії, аби повністю заблокувати всі експортно-імпортні операції з країною-агресоркою.

«Уже зараз варто готуватися до наступних санкційних кроків. У будь-якому разі доведеться блокувати всі експортно-імпортні операції з росією. Бо без цього у Москві так і не зрозуміють, що міжнародне право та мир у Європі потрібно поважати», – додав Зеленський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота