<

Переховувалися в окупації понад півтора року: додому повернули двох українських десантників

12:07 | 30.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
786
/ Коментарі відсутні

Днями ВМС та ГУР вдалося повернути на підконтрольну Україні територію двох десантників, які з початку повномасштабної війни переховувалися на окупованій території однієї з українських областей.

Про це повідомила пресслужба ВМС.

Зазначають, що кілька тижнів тому отримали з оперативних джерел інформацію, що два військовослужбовці Десантно-штурмових військ від початку повномасштабного вторгнення рф перебувають на окупованій території. Там вони брали участь у боях з окупантами, отримали важкі поранення та не змогли самостійно вийти на підконтрольну Україні територію.

Увесь цей час вони перебували «у нелегальному становищі» та успішно переховувалися завдяки місцевим жителям, кажуть у ВМС.

Тоді командування вирішило провести спеціальну операцію по порятунку та евакуації військовослужбовців, підготовку та проведення якої доручили спецпідрозділу ВМС «Ангели».

«У стислі терміни був підготовлений план евакуації, до реалізації якого також залучили командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділи якого забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи», — розповіли у ВМС.

Завдяки спільним зусиллям, двох військовослужбовців, які більш ніж півтора року перебували на окупованій території, днями вдалося вивести на підконтрольну Україні територію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок