<

Пенсії надалі будуть платитися вчасно, – Шмигаль

10:16 | 31.12.2023 / Новини / /
Перегляди
111
/ Коментарі відсутні

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв своєчасну виплату пенсій. Індексація пенсійних виплат відбудеться у березні 2024 року. 

Про це глава уряду заявив під час засідання уряду, – пише Суспільне

«Пенсії надалі будуть платитися вчасно. Індексація пенсій відбудеться в березні 2024 року, як це передбачає закон. Зарплати вчителів та лікарів так само виплачуватимуться вчасно», — сказав Шмигаль.

Якщо ЄС і США не нададуть обіцяну фінансову допомогу на початку наступного року українські пенсіонери та державні службовці можуть опинитися без виплат. Про це заявила перша віце-прем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко у коментарі Financial Times.

Водночас міністерка соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що в разі відсутності міжнародної фінансової допомоги проблем із виплатою пенсій не повинно бути.

«Хочу заспокоїти пенсіонерів, які отримують пенсію за віком, тому що частина пенсійних доходів і надходжень, які розподіляються Пенсійним фондом, — це наші внутрішні надходження, які забезпечуються українськими платниками, зокрема нашими військовими», — сказала Жолнович.

Міністерка пояснила, що «оскільки вони всі платять ЄСВ, то наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок