<

Пасажирський літак розбився у Казахстані: 15 осіб загинули, 66 госпіталізовані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 27.12.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Вранці 27-го грудня пасажирський літак в Алмати у Казахстані при зльоті втратив висоту і пробив бетонну огорожу, сталося зіткнення з двоповерховою будівлею. На борту було 100 пасажирів серед них двоє українців: загинули 15 осіб, 66 госпіталізовані. Українці – живі.

Пасажирський літак, який виконував рейс Алмати – Нур-Султан, розбився на злеті. На його борту – 95 пасажирів та 5 членів екіпажу. Про це у фейсбук інформує Міжнародний аеропорт Алмати.

«О 07.22 рейс авіакомпанії Bek Air при зльоті втратив висоту і пробив бетонну огорожу, сталося зіткнення з двоповерховою будівлею. Загоряння не було. Рятувальні роботи почалися негайно. В даний момент йде евакуація пасажирів і екіпажу», – ідеться в повідомлені.

Нині відомо, що результаті аварії пасажирського літака в Алмати загинули 15 осіб, 66 госпіталізовані. Про це поінформував керівник управління охорони громадського здоров’я Тлеухан Абільдаєв, повідомляє Tengrinews.kz, – передає Укрінформ.

«На місці загинули 14 осіб. Одна людина померла в лікарні», – сказав він на пресконференції в Міжнародному аеропорту Алмати.

Також, за словами Абільдаєва, в лікарню доставлено 66 осіб. Стан шістьох з них вкрай важкий.

На сторінці міжнародного аеропорту Алмати у Фейсбуці оприлюднено список пасажирів, які вижили під час катастрофи.

https://www.facebook.com/alaportofficial/posts/2391768664422488

Як зазначає видання, на борту літака було двоє українців, вони вижили.

“На борту літака, що впав поблизу Алмати, були двоє громадян України, 1 громадянин Киргизстану й 1 громадянин Китаю”, – йдеться в повідомленні.

Пізніше в МВС заявили, що всі іноземці живі.

За словами віцепрем’єра Казахстану Романа Скляра, нині розглядаються дві версії катастрофи – помилка пілота або технічна причина.

28 грудня у Казахстані оголошено днем загальнонаціональної жалоби.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок