<

Папу Римського запросили до України і нагадали про Гітлера: реакція українських дипломатів на «білий прапор»

05:17 | 11.03.2024 / Новини / /
Перегляди
239
/ Коментарі відсутні

Скандальне інтерв’ю Папи Римського Франциска, в якому він називає сміливим вчинком підняття “білого прапора” і мирні переговори з агресором, викликало обурливу реакцію міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та українського посольства у Ватикані.

Сила і сміливість полягають не в тому, щоб визнати себе переможеним і домовлятися з тим, хто розпочав війну. Про це пише ТСН.

У своєму дописі у соцмережі очільник українського зовнішньополітичного відомства заявив, що сила і сміливість полягають не в тому, щоб визнати себе переможеним і домовлятися з тим, хто розпочав війну, як можна зрозуміти із слів понтифіка, а в тому, щоб прийняти “сторону добра” у будь-якій битві.

“Найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це “переговорами”, – наголосив Кулеба.

При цьому він натякнув, що перед початком Другої світової війни Ватикан публічно не засуджував Гітлера і Голокост, а тогочасний Папа Пій XII зберігав публічний режиму тиші  щодо дій нацистів.

“Що стосується білого прапору, то з історії першої половини ХХ століття нам відома ця стратегія Ватикану. Закликаю не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя. Наш прапор — синьо-жовтий. Під ним ми живемо, помираємо та перемагаємо. Ми не підніматимемо інших прапорів”, – заявив український міністр.

Водночас дипломат висловив вдячність Його Святості Папі Франциску “за постійні молитви за мир” і висловив сподівання, що “після двох років нищівної війни в серці Європи він знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад пʼять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя