<

Папа Римський закликав Україну підняти «білий прапор» і розпочати переговори

01:21 | 11.03.2024 / Новини / /
Перегляди
177
/ коментарі 2

Глава католицької церкви вперше використав такі терміни, як «білий прапор» або «переможений» в обговоренні війни в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю швейцарській телерадіокомпанії RSI, текстовий варіант якого з’явився в суботу, 9 березня. Пише ТСН.

Папа Римський Франциск вважає, що для України було б «мужнім вчинком» підняти «білий прапор» та розпочати переговори Росією за участі міжнародних посередників. 

В інтерв’ю понтифіка запитали про його позицію щодо дебатів між тими, хто каже, що Україна повинна здатися, оскільки вона не змогла дати відсіч російським військам, і тими, хто каже, що це легітимізує дії Росії, яка вважатиме себе сильнішою стороною. Інтерв’юер використав у запитанні термін «білий прапор».

“Я вірю, що ті, хто бачать ситуацію, ті, хто думають про людей, ті, хто має сміливість підняти білий прапор і вести переговори, сильніші. І сьогодні про це можна домовитися за допомогою міжнародних сил. Слово вести переговори – сміливе слово. Коли ти бачиш, що зазнаєш поразки, що справи йдуть не дуже добре, тобі потрібно мати мужність домовлятися”, – заявив Папа Римський.

Як зазначає Reuters, глава католицької церкви вперше використав такі терміни, як «білий прапор» або «переможений» в обговоренні війни в Україні. Водночас в іншому фрагменті інтерв’ю, в якому мова йшла про війну Ізраїлю і ХАМАС, він наголосив, що переговори ніколи не є капітуляцією.

“Вам соромно, але скількома смертями це закінчиться? Вчасно домовляйтеся, шукайте якусь країну, що виступить посередником. Сьогодні, наприклад, у війні в Україні, є багато охочих виступити посередниками. Туреччина запропонувала себе для цього. І інші. Не соромтеся вести переговори, поки не сталося гірше”, – звернувся Папа Римський до українців, які стали жертвами російського вторгнення, і при цьому ніяк не засудивши дії держави-агресора.




коментарів: 2
  1. то я не поняв, той папа Римський чи московський?
    шо то, вже пора починати готовитись спостерігати якого кольору дим буде йти з Ватиканського димоходу чи папа ше не до такої степені дотриндівся?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота