<

Папа Римський призначив 21 нового кардинала

09:16 | 1.10.2023 / Новини / /
Перегляди
85
/ Коментарі відсутні

Папа Франциск 30-го вересня на площі Святого Петра у Ватикані призначив 21 нового кардинала, особисто вручивши малиновий ковпак більшості нових церковних посадовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews.

“Папа Римський Франциск сьогодні підніс 21 священнослужителя з віддалених куточків світу до рангу кардинала, заявивши, що різноманіття є необхідним для майбутнього Католицької Церкви”, – йдеться у повідомленні.

“Колегія кардиналів покликана нагадувати симфонічний оркестр, що представляє гармонію та синодальність Церкви”, — сказав Франциск, сидячи на сходах базиліки Святого Петра.

Протягом свого папства Франциск прагне утворити більш інклюзивну, універсальну Церкву, дивлячись не лише на Європейські країни, а й на духовенство в Африці, Азії та Латинській Америці при заповненні найвищих рангів Церкви.

За вибором нових кардиналів уважно стежать, як за показником пріоритетів та позиції Церкви. Сьогоднішня церемонія, відома як консисторія, є дев’ятою відтоді, як Франциск у 2013 році був названий провідником 1,3 мільярда католиків світу.

18 з 21 новоспеченого кардинала молодші 80 років і, таким чином, наразі мають право голосувати як «кардинали-виборники» на наступному конклаві, на якому буде визначено наступника Папи Франциска.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота