<

Палата представників США пішла на перерву до 28 лютого, не схваливши допомогу Україні

09:39 | 16.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
110
/ коментарі 3

Палата представників США пішла на перерву до 28-го лютого, так і не ухваливши законопроєкт щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Білий дім розкритикував це.

Про це пише газета Hill з посиланням на службову записку від речника Білого дому Ендрю Бейтса, яку видання отримало, пише Громадське.

Так, Бейтс у службовій записці стверджує, що спікер Палати представників США Майк Джонсон «йде на канікули» замість того, щоб «покласти край шкоді, яку він завдає нашій національній безпеці».

«І кожен день, коли він (Джонсон) відкладає голосування, авторитет республіканців у Конгресі в американського народу падає. Втеча на дострокові канікули лише погіршує обидві проблеми», — написав Бейтс.

Президент США Джо Байден уже відреагував на рішення законодавців піти на перерву. Він написав у соцмережі X, що «нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута».

Нагадаємо, законопроєкт включає 60 млрд доларів на підтримку України, 14,1 млрд доларів на безпекову допомогу Ізраїлю, 9,2 млрд доларів на гуманітарну допомогу та 4,8 млрд доларів на підтримку регіональних партнерів в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Це новий законопроєкт Сенату, запропонований після того, як республіканці 7-го лютого заблокували ширшу пропозицію, що включала допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню й водночас передбачала зміни в захисті американського кордону та міграційної політики. Це був компроміс двох партій після місяців дискусій. Однак законопроєкт майже одразу зіткнувся з різкою опозицією з боку республіканців у Палаті представників.

Напередодні голосування в Сенаті республіканці Палати представників запропонували власний пакет фінансування лише для Ізраїлю, без коштів для України та змін у політиці із захисту кордону. А втім, Палата представників не змогла ухвалити й окремий законопроєкт республіканців про надання допомоги лише Ізраїлю.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота