<

Озвучили 5 запитань, які винесуть на всенародне опитування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:51 | 16.10.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

В Офісі президента озвучили п’ять запитань, які увійдуть до всеукраїнського опитування 25-го жовтня. Два перших президент уже оголосив, решта стосується легалізації канабісу, скорочення кількості народних депутатів і політики щодо окупованих територій.

Про це повідомляє Громадське.

Питання звучать так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?

Аркуш, схожий на бюлетень, який готують для опитування, спершу опублікували у соцмережі. Невдовзі автентичність запитань підтвердив у коментарі НВ радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Він додав, що щодо п’ятого запитання ще тривають обговорення.

# опитування Тільки я ржу як президент, якого списку про втрачений рейтинг? Спеціально з останнього питання. І це через … Опубліковано Олегом Степове & NBSP; Четвер, 15 жовтня 2020 р.

Про яке опитування йдеться?

Напередодні Зеленський закликав українців проголосувати на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня, і анонсував проведення всенародного опитування в цей день. Українцям запропонують дати відповідь на п’ять запитань. Що саме планують питати, глава держави одразу не озвучив.

Навздогін відеозверненню Зеленського на сайті президента з’явилося роз’яснення, у якому зазначено, що йдеться не про референдум і що жодних юридичних наслідків опитування не матиме.

Опитування пройде у вигляді голосування своєрідними «бюлетенями» біля виборчих дільниць. Участь у ньому буде добровільною.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа