<

Отримав поранення під Бахмутом: у теробороні Волині служить боєць з позивним «Хорват»

17:44 | 25.01.2024 / Новини / /
Перегляди
217
/ Коментарі відсутні

Дмитро Загреба на псевдо «Хорват» (так-так – позивний обрано за дуже очевидну подібність прізвища до назви столиці однієї з балканських держав) – боєць роти вогневої підтримки Луцького батальйону Волинської бригади тероборони.

У сім’ї «Хорвата» усі представники чоловічої статі захищають Україну на фронті, а представниці жіночої – наближають Перемогу в тилу, розповідають на фейсбук-сторінці 100-ї бригади тереборони Волині.

Під «чоловіками» маємо на увазі не лише самого Дмитра та його пасинка Владислава на псевдо «Скриня», а й… американського стаффордширського тер’єра Семена, який з перших днів широкомасштабного вторгнення разом з Владом став до лав Волинської бригади тероборони (нині пес, щоправда, перебуває на «ротації» на Волині).

Вдома ж на хлопців чекають дружина/мама Сніжана і донечки/сестрички Дарія та Ангеліна.

Під час виконання Луцьким батальйоном бойових завдань під Бахмутом (березень-червень 2023 року) Дмитра Загребу було поранено.

А буквально вчора – 24-го січня 2024 року – «Хорвату» (разом з головним медиком роти Дмитром Щуром на псевдо «Деспот») довелося евакуйовувати під обстрілами важкопораненого побратима.

За виявлену мужність двох тезок-Дмитрів – Загребу-«Хорвата» і Щура-«Деспота» – представлено до нагородження відзнакою Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа