<

Оштрафували киянина, який намагався виїхати за кордон через Устилуг з підробленими документами

13:18 | 14.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
176
/ Коментарі відсутні

Киянину, який за чотири тисячі доларів підробив інвалідність, не вдалося виїхати за кордон через «Устилуг» до дружини, яка втратила дитину. Натомість чоловік змушений буде заплатити 34 тисячі гривень штрафу.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд, пишуть Волинські новини.

Наприкінці березня уродженець Києва Владислав А., який працює механіком ТзОВ «Український готель сервіс», домовився через телеграм з невідомою особою про виготовлення підроблених документів, які б дозволили йому виїхати за кордон. Для цього він надав свої персональні дані та фото.

Невстановлена особа виготовила на ім’я обвинуваченого довідку до акту огляду медико-соціальною експертною комісією та посвідчення особи з інвалідністю, в яких було вказано, що Владислав А. з дитинства має другу групу інвалідності.

Отримавши документи через Нову пошту, ухилянт 21 квітня скористатися ними на пункті пропуску для міжнародного автомобільного сполучення «Устилуг», щоб перетнути державний кордон. Але прикордонників Владиславу А. обманути не вдалося.

На суді уродженець столиці пояснив, що його дружина з синами та дідусем виїхали до Німеччини. Там вона втратила третю дитину, якою була вагітна. Жінка була у важкому психологічному стані та весь час просила його приїхати. Тому за чотири тисячі доларів чоловік замовив підроблені документи, які свідчили, що він має інвалідність другої групи. Однак на «Устилузі» його затримали.

Суд визнав Владислава А. винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358 КК України, оштрафувавши його на 34 тисячі гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок