<

[ОНОВЛЕНО] Вторгнення Росії: що відбувається в Україні. День 3

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:18 | 27.02.2022 / Новини / /
Перегляди
4327
/ Коментарі відсутні

Вранці 24-го лютого Росія почала повномасштабну війну з Україною. 25-го лютого військові дії продовжуються, наші ЗСУ дають гідну відсіч ворогу! БУГ слідкує за ситуацією та повідомляє мешканців про актуальні події в Україні з офіційних джерел.

00:47.Російські загарбники нанесли удар з балістичних ракет по Василькову, що на Київщині. Про це йдеться у телеграмі Антона Геращенка. Спалахнула пожежа. Куди потрапили окупанти – поки невідомо. У мережі побоюються через розміщення нафтобази у цьому районі.

23:57. Українські артилеристи підрвали на Чернігівщині ешелон із 56 цистерн з паливом для армії окупантів. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

23:55. У місті Ічня, що в Чернігівській області, неозброєні місцеві мешканці змусили завернути військову техніку РФ. Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на очевидців у Facebook.

23:48. У с. Зеленівка, що входить до Херсона, російські окупанти розстріляли з автоматичної зброї цивільного журналіста інформаційного щотижневика “Навколо тебе”, члена Благодійного фонду “Дім надії” Ділєрбека Шакірова, а в Харкові – влучили у багатоповерхівку. Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

За її словами, в Харкові ідуть запеклі бої, інформація щодо постраждалих з’ясовується.

Крім того, Венедіктова повідомила, що на трасі УКРНІОЗ в Херсонській області була обстріляна карета швидкої допомоги під час транспортування поранених. 64-річний водій карети швидкої допомоги та поранений військовий згоріли, а один з поранених отримав вогнепальне поранення. 

22:54. Під Гостомелем біля Києва розгромили підрозділ так званих “кадирівців” – елітного чеченського спецназу Росгвардії на чолі з генералом Магомедом Тушаєвим. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на власні поінформовані джерела.

22:44. Під Маріуполем від ворожого нападу загинули мирні жителі.

«Відомо про чотирьох убитих і дев”ятох ранених», – повідомляє оперативний ЗСУ.

22:12.

“Володимире Олександровичу, дякую! Ви вже легенда”, – український художник Олександр Грехов зобразив президента.

22:07. Росіяни захопили та утримують цивільне рятувальне судно “Сапфір” біля острова Зміїного, – інформує Міністерство інфраструктури України.

21:25. “Ніч буде теж складною. Війська рвуться до Києва”, – міський голова Віталій Кличко.

20:57. Секретар РНБО Олексій Данілов нагадав українцям рецепт “коктейлю Молотова”:

  • Скляна пляшка 0,5 або 1 літр. Найкраще брати пляшки з тонкими стінками, оскільки вони швидше розбиваються. Це необхідно для того, щоб пристрій спрацював.
  • Бензин.
  • Натуральна ганчірка (не синтетика) шириною до 15 та довжиною до 35 сантиметрів.
  • Ацетон
  • Пінопласт
  • Щільний корок та скотч.

Приготування: додайте пінопласт до ацетону та розмішуйте суміш до повного розчинення. Пропорція має бути такою , аби утворився густий сироп. Для однієї порції достатньо 100 гацетону. Пінопласту знадобиться доволі багато.

Коли суміш готова, додайте бензин у співвідношенні 1 до 1. Наповніть пляшку на 3/4. Якщо викоритовувати не одразу то закрити щільним корком.

Для запалу ганчірку шільно затрамбуйте у горло пляшки так, щоб її половина знаходилася у суміші і частина звисала зовні. Зовнішій край ганчірки примотайте до пляшки скотчем.

Використання: підпалюєте запал і жбурляєте дуже сильно, щоб пляшка від удару розбилася. Цільтеся у вразливі місця техніки ворога або у асфальт перед технікою чи живою силою.20:40

20:29. Глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов стверджує, що військові РФ знищили дамбу, яка перекривала Північно-Кримський канал.

20:25. Володимир Зеленський: “Ільхам Алієв та президент Ердоган запропонували організувати переговори з Росією. Це можна тільки привітати”.

20:25. Німеччина вирішила надати ЗСУ тисячу одиниць протитанкової зброї та 500 зенітних ракет Stinger — у Берліні наголосили, що зброя буде доставлена в Україну в найкоротші терміни. Про це повідомляє офіційний сайт уряду Німеччини, пише “Європейська правда”.

20:07. Верховна Рада повідомила, що у кожний населений пункт України заїхали так звані “сплячі групи” — люди орендували квартири і чекали часу “Ч”. Ці особи зараз використовуються у якості коригувальників вогню та диверсійних груп, можуть бути озброєними.

“Прохання до рієлторів та всіх громадян, якщо у вас є інформація щодо осіб чоловічої статі схожих на росіян, які групами по 2-3 особи наймали житло в період з грудня 2021 по теперішній час, телефонувати за номером 0679839403 або на 102”

19:55. На одеському пляжі намалювати чорно-червоне графіті зі словами “Русский военный корабль, иди на хуй”.

Здається, національна ідея українців таки знайдена.

19:48. Російські окупанти завдали авіаудару по селищу Сартанав передмісті Маріуполя – щонайменше 4 загиблих, 9 поранених, серед яких – дитина. Пошкоджено 40 будинків. Наразі триває розбирання завалів, під якими можуть бути люди, – пише УП.

19:43. Кіберполіція розробила Telegram чат-бот для блокування сервісів дезінформації.

За допомогою боту можна заблокувати Telegram-канали, YouTube-канали, Facebook-групи, Instagram-профілі, які розповсюджують дезінформацію, а також інформацію щодо місць дислокацій ЗСУ.

▫️ Чат-бот — сюди громадяни направляють виявлені ресурси для їх перевірки та подальшого блокування.

▫️ Telegram-канал — сюди будуть надсилатися диверсійні ресурси для блокування та детальні інструкції як це зробити.

19:38. Міністерство оборони Великої Британії поділилося оновленою розвідувальною інформацією: “Швидкість російського наступу “тимчасово сповільнилася”, ймовірно, внаслідок “гострих логістичних труднощів та сильного українського опору”.

19:23. Уряд розпорядився направити все конфісковане судами та митницею майно на потреби ЗСУ.

19:00. Зведені дані воєнних дій за останні дві години, пише УП:

  • У Бородянці Київської області снаряд окупантів влучив у приватний будинок, 3 осіб загинуло –  ДСНС у Київській області
  • Захоплена росіянами Чорнобильська АЕС працює у плановому режимі, але персонал утримують у заручниках.
  • На Харківщині українські захисники знаходили, заборонені в усьому світі, касетні бомби з мінами “Лепесток”.
  • На трасі Ізюм-Харків поблизу села Волохів Яр росіяни обстріляли пасажирський автобус з людьми, 5 людей загинуло 6 поранено.
  • Російський винищувач Су-30 було збито над Чорним морем.
  • Вдень 26 лютого українські війська підірвали залізничні вузли, що зв’язують українську залізницю з Російськими залізницями.

18:47. Німеччина дозволила країнам-партнерам постачати в Україну зброю німецького виробництва. – Мустафа Найєм.

18:37. Як повідомляє Міноборони РФ Російській армії дано наказ наступати в усіх напрямках “після відмови керівництва України від переговорів”, пише Інтерфакс.

18:10. Вдень 26-го лютого українські війська підірвали залізничні вузли, що зв’язують українську залізницю з Російськими залізницями. – пресслужба Укрзалізниці.

Зазначається, що це було зроблено для того, щоб заблокувати РЖД можливість доставки техніки та особового складу армії РФ. Росіяни запросили відновити зв’язок із центральним штабом Укрзалізниці нібито з гуманітарними цілями.

На що отримали відповідь від українських диспетчерів: “Російський потяг, йди на х*й!”.

17:30. Румунія закрила свій повітряний простір для російських авіакомпаній. – МЗС Румунії Богдан Ауреску. Про це пише Європейська правда.

17:25. У Бородянці Київської області снаряд окупантів влучив у приватний будинок, 3 осіб загинуло. – ДСНС.

17:00. Зведені дані про воєнні події за останні дві години, – пише УП:

  • В Охтирці Сумської області було три ракетних удари по військовій частині та обстріл житлових кварталів, у результаті чого отримали поранення близько 70 осіб.
  • Військовослужбовці Держприкордонслужби затримали двох російських диверсантів на напрямку Придністров’я.
  • Державна прикордонна служба України має докази артилерійських обстрілів з боку Білорусі по українській території.
  • Президент Володимир Зеленський заявляє, що в Україну вторглися понад 100 тисяч російських загарбників.
  • Туреччина запровадила заборону на прохід російських військових кораблів у Чорне море.
  • Російські окупанти здійснили авіаналіт на селище Сартана в передмісті Маріуполя, внаслідок чого загинуло щонайменше 3 людей.
  • Державна прикордонна служба та Збройні сили України отримали надію, що всі захисники Зміїного живі.
  • Під Черніговом українські військові знищили два ворожих танки і ще декілька захопили.

16:56. Є надія, що всі українські захисники острова Зміїний можуть бути живими. ДПСУ та ЗСУ як і вся Україна отримали надію, що всі захисники Зміїного живі, – інформує Держприкордонслужба України.

Російські ЗМІ повідомили про доправлення в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на острові. Попередня інформація про те, що серед прикордонників можуть бути загиблі надійшла перед тим як з захисниками втратився зв’язок.

16:30. Бій з російським окупантом на околицях Іванкова 18+.

16:29. Естонія та Латвія приєдналися до країн, які закрили свій повітряний простір для російських літаків. Ось так наразі виглядає мапа для літаків РФ,- пише УП.

16:04. В акваторії Чорного моря корабель ЧФ РФ “дружнім вогнем” знищив свій військовий літак, – інформує ВМС ЗС України.

15:58. Розпочалася підготовка до відключення РФ від SWIFT, повідомив Дмитро Кулеба.

15:53. Українці, демонтуймо дорожні знаки на усіх дорогах країни!Пріоритет – вказівні знаки, назви населених пунктів. Зібрані знаки передаємо місцевій владі та дорожникам.

15:34. Зеленський повідомив, що Туреччина заборонила прохід російських військових кораблів через проливи.

15:25. У офіційного Твіттера України — понад 1 мільйон підписників. Лише за три дні на нього підписалося 800 тисяч.

15:15. Зведення з фронту на 15:00, – пише УП.

  • У Полтаві над військовим аеродромом збили 4 ворожих дрони.
  • Українські тримають контроль над містом Охтирка, що у Сумській області. Запеклі бої за нього йдуть кілька днів. Місто знаходиться недалеко від кордону з Росією і на перетині доріг на кілька великих міст, зокрема, Харків, Полтаву, Суми.
  • На вулицях Сум тривають бої, мешканців просять залишатися вдома.
  • Миколаїв готується до кругової оборони міста – зі сторони Каховки прорвалися 12 ворожих танків. Підрозділ тероборони Миколаєва затримав російських військових у підвалі житлового будинку.
  • Російські війська змінюють тактику: швидкий наступ великими колонами не вдався, тож почали активніше застосовувати диверсантів і десант.
  • Окупанти заблокували судноплавство вздовж українського берега.
  • У Чернігові ворог застосовує “Град”, в обласній лікарні вибито вікна. Але в області українські захисники знищили велику колону противника.

14:53. Німеччина – остання держава ЄС підтримала відключення Росії від SWIFT.

12:57. На Сумщині авіація розкидає дитячі іграшки, мобільні телефони й цінні речі, які начинені вибухівкою. Охтирка — під контролем ЗСУ. Росіяни поцілили у військову частину і повністю її розбомбили, повідомляє військова адміністрація Сум.

11:50. На трасі Київ-Житомир підірвали міст біля села Стоянка. Проїзд житомирською трасою закритий, тепер проїхати з Києва до Житомира неможливо. Про це інформує НВ.

У ДСНС розповіли, що рятувальники надали допомогу в результаті обрушення автомобілів зі зруйнованого мосту, 4 чотири людини постраждало, і одна дитина, приблизно 8-річна, загинула.

На момент прибуття рятувальників встановлено, що зі зруйнованого мосту впали 5 легкових автомобілів, 1 з яких повністю знищено вогнем. Рятувальники передали працівникам екстренної медичної допомоги 2 чоловіків, 2 жінок та 1 дитину, яких в подальшому катерами швидкої медичної допомоги госпіталізували до Бородянської центральної районної лікарні.

11:45. Верещук просить Червоний Хрест помогти вивезти тіла окупантів до Росії.

“Ми звертаємось до міжнародного Червоного Хреста. Ми просимо, щоб він допоміг вивести тіла російських солдатів до Російської Федерації.

У Росії мають знати, скільки таких тіл і скільки окупантів сьогодні лежить на українській землі. Червоних Хрест, зробіть все від вас залежне, щоб вирішити цю гуманатарну проблему”, – звернулась Верещук.

11:30. Російські загарбники тимчасово окупували Станицю Луганську.

“На жаль, тимчасово окуповані росіянами Станиця Луганська, Кримське, Марківка”, – написав Гайдай на своїй сторінці у фейсбуці.

11:09. Внаслідок нападу Росії загинули 198 цивільних, серед них 3 дітей – голова МОЗ

10:10. Зведення з фронту:

• Українські захисники продовжують утримувати контроль над Херсоном. Харківщина також дає відсіч нападникам.

•‌ Після запеклих боїв місто Васильків на Київщині залишилося під контролем України.

•‌ Київ під контролем ЗСУ. поранено 35 людей, з них 2 – діти.

•‌ Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко закликав містян приготуватися до вуличних боїв із ворогом.

•‌ Збройні сили України захистили Київську ГЕС у російських окупантів, вона знову працює.

•‌ Російські війська несуть втрати: уже більше 3,5 тисяч загиблих і майже 200 полонених. Крім того, агресор втратив 14 літаків, 8 гелікоптерів і зенітно-ракетний комплекс “Бук”.

9:25. У місті Старобільськ на Луганщині в підвалі пологового народився хлопчик, повідомляють у фейсбуці Старобільської лікарні.

9:10. ЗСУ відбили у росіян Київську ГЕС.

Станція повністю під контролем. Технічний персонал залишив сховища й приступив до роботи. Київська ГЕС працює в штатному режимі, повідомляє Міністр енергетики України Герман Галущенко у фейсбуці.

8:16. У Києві на проспекті Лобановського, 6-а сталося попадання російського снаряду в житловий будинок.

“26 лютого до ДСНС надійшла інформація, що по проспекту Лобоновського 6 А сталося попадання снаряду в багатоповерховий житловий будинок (17-18 поверх).

Кількість постраждалих уточнюється. Проводиться евакуація”, – зазначали в ДСНС.

8:00. Зеленський закликав українців не вірити фейками про складання зброї ЗСУ.

“Наша зброя – це наша правда. Наша правда в тому, що це наша земля, наша країна і наші діти. Це все ми будемо захищати”, – сказав Зеленський.

6:00. Здійснено поодинокі авіаційні удари в районах Суми, Полтава, Маріуполь. З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування Калібр по території України.

На Слобожанському напрямку оперативне угруповання військ ЗС України зупинило наступ противника та продовжує ведення оборонних боїв в Харківської області. Ведуться міські бої в Охтирці.

Орієнтовні втрати противника складають: літаки – 14 од., гелікоптери – 8 од., танки ‒ 102 од., ББМ ‒ 536 од., гармат – 15 од., ЗРК БУК-1 од.

0:30. В районі проведення операції Об’єднаних сил поблизу міста Васильків Київської області зенітним ракетним комплексом С-300 Повітряних Сил ЗС України збито дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик Су-25 російських окупаційних військ.

Також, о пів на першу ночі, винищувач Су-27 Повітряних Сил ЗС України успішно атакував військово-транспортний літак Іл-76 МД російських окупаційних військ і знищив ворога, – йдеться у фейсбуці Сухопутних військ ЗСУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер