<

[ОНОВЛЕНО] Захоплення заручників у Луцьку: вимоги терориста та що про нього відомо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:02 | 21.07.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ коментарів 10

У Луцьку на Театральному майдані 21-го липня невідомий захопив автобус із заручниками. Наразі відомо, що в автобусі до 20 осіб. Терорист підписаний у соцмережах, як Максим Плохой.

Сила правди знайшли його свіжостворений профіль під іменем Максим Плохой у соцмережі Twitter. На сторінці кілька дописів, датованих 12-21 липня.

В описі профілю зазначено, що він автор книги “Философия преступника. Апология Свободы Антисистема”.

На ютубі він оприлюднив відеозвернення

https://youtu.be/MXf2JYV6xHg

Терорист, привітав усіх з днем антисистеми і заявив, що “держава – це перший терорист”, – пише Конкурент.

Він вимагає, аби глави судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і виклали в ютубі заяви про те, що саме вони – терористи в законі. 

“Правда з вуст 24-х врятує життя сотень”, – написав він. 

Також він заявив, що ще одна вибухівка прихована в іншому людному місці Луцька. 

Пізніше Волинські новини написали, що Максим Плохой – це його псевдонім.

Терориста насправді звати Кривош Максим Степанович.

Чоловік відсидів кілька термінів у місцях позбавлення волі. Саме там він і написав свою книгу «Філософія злочинця».

Він часто бував у Луцьку, має тут багато знайомих та навіть після виходу з в’язниці перебував у полі зору поліції. Зі слів людей, які його опізнали, чоловік справляв враження адекватної людини, щоправда дивакуватої. Він часто міняв номери телефонів і мало говорив про себе конкретної інформації.

Також з офіційних джерел стало відомо, що Максим Кривош примусово лікувався у психіатричній лікарні.

Згодом цю інформацію підтвердив у фейсбуці Антон Геращенко, – пише Цензор. Нет.

“Підозрюваним у захопленні заручників є Кривош Максим Степанович 06.11.1975. Уродженець селища Гай Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном близько 10 років у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів”, – йдеться в повідомленні.

Також Геращенко розповів, де відбував покарання Кривош.

“17.06.1994 Луцький міський суд Волинської області – ст.142 ч. 2 (Розбій); ст. 143 ч. 2 (Шахрайство), ст. 144 ч. 2 (Вимагання), ст. 222 ч. 1 і ч. 3 (незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення і збут вогнепальної або холодної зброї, бойових припасів і вибухових речовин).

07.11.2005 Луцький міськрайонний суд Волинської області – ст. 222 ч. 1 (Шахрайство з фінансовими ресурсами), ст. 257 (Бандитизм), ст. 189 ч. 4 (Вимагання), ст. 263 ч. 1 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)”, – зазначив заступник голови МВС.

У 2014-му році луцький терорист випустив книгу “Філософія злочинця”. Тираж книги: 400 екземплярів, 560 сторінок, видавництво невідоме. Схоже, книга автобіографічна і містить реальні факти з життя Максима Плохого, – пише Сила правди.

У своїй книзі чоловік пише, що:

  • Ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і “решил стать крутым”. Тож в 11 класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв’язкам батька справу закрили.
  •  Навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві.
  • Був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині.
  • Після першого шестирічного ув’язнення вийшов на волю у 24 роки.
  • Цитуємо: “Досье моих подвигов, собранное ментами, позволило суду впаять мне, 18-летнему, шесть лет лишения свободы. Это был мой первый срок, который я отсидел до звонка”

До слова, вимоги, опубліковані сьогодні у Twitter та ролик на YouTube, на сторінці у “ВКонтакті” опубліковані ще 2 і 4 роки тому.
Повна книга: https://litvek.com/bk/421482.

Згодом видання з’ясувало, що дана книга видана у Луцьку видавництвом “Волиньполіграф”.

Це підтвердила телефоном директорка друкарні Жанна Гадяк.

Жінка каже, що про друк книги чоловік домовлявся особисто. Тоді у 2014-ому році він також представився Максимом Плохим. Оплачував за послуги через банк на рахунок фізособи, тож, каже, інформація про це не збереглася.

Щодо змісту книги, то Жанна Гадяк відповіла таке: “Ці тези написав не він, це все цитати. Він казав, що він сидів і він це описав в книзі. Це книжка в авторській редакції і ми її не редагували”.




коментарів: 10
  1. та глави судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков найсвятіші з святих! які ж вони терористи? Вже б краще 100лямів зелених просив та літак на Балі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя