<

[ОНОВЛЕНО] Росія завдала масованого ракетного удару по Україні

09:31 | 8.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
423
/ Коментарі відсутні

Російсько-окупаційні війська в ніч проти 8-го січня, а також зранку здійснили чергову повітряну атаку на Україну. Для атаки вони використали ударні безпілотники та ракети.

Про це пише Генштаб ЗСУ і місцева влада, інформує Громадське.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, вночі окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 8 ударних дронів типу Shahed-136/131. Всі ворожі дрони було знищено.

Зранку росія запустила в бік України ракети різних типів. Інформація уточнюється.

Харківщина

На Харківщині росіяни завдали щонайменше чотирьох ударів по обласному центру. Тип озброєння фахівці ще встановлюють, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Харкові росіяни атакували промислові обʼєкти міста — там виникла пожежа. Наразі відомо, що одна людина постраждала. Пожежу вже гасять рятівники, а з пораненою працюють медики, написав міський голова Ігор Терехов.

А в місті Зміїв Чугуївського району зафіксоване влучання у приватний будинок. Медики надають допомогу двом постраждалим. Екстрені служби працюють на місці. Пізніше стало відомо, що з-під завалів дістали двох чоловіків: 90 і 60-річних чоловіків. Ще одна жінка залишається під завалами. 

Запорізька область

Там росіяни атакували обласний центр — є постраждалі. На місцях починають працювати профільні служби, зазначив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Це була комбінована атака крилатих і балістичних ракет із різних напрямків. Загалом у Запоріжжі пролунало 5 вибухів, написав голова ОВА Юрій Малашко.

Наразі відомо про влучання ракет у житлові райони — на відкриті території та поруч із будинками. Внаслідок ракетної атаки станом на 08:00 відомо про двох постраждалих — чоловіка та жінку. Інформація уточнюється.

Дніпропетровщина

російсько-окупаційні війська також атакували ракетами Кривий Ріг, повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. Інформацію про наслідки він та інші представники влади поки що не оприлюднюють.

ОНВЛЕНО. Як згодом повідомив голова ОВА Сергій Лисак, пошкоджені торговельний центр та понад два десятки приватних будинків. 58-річний чоловік отримав осколкові поранення. Він – у задовільному стані.

Ліквідують наслідки атаки і у Лозуватській громаді Криворізького району. Там також “приліт”. Загинула 62-річна жінка. Зруйнована приватна оселя.

Дісталося й Новомосковську. Виникла пожежа, її вже локалізували. Вибуховою хвилею перевернуло маршрутку, що проїжджала повз. Пошкоджені три адмінбудівлі, дві заправки, п’ятиповерхівка, авто.

Зазначається, що у місті, попередньо, 24 постраждалих. З них п’ятеро – діти. Хлопчики 4 і 8 років. Та дівчата 11, 16 та 17 років. Всі у лікарні в стані середньої тяжкості.

Одещина

Вночі російські окупанти атакували область ударними безпілотниками — Сили оборони знищили у небі 7 дронів, розповів начальник ОВА Олег Кіпер.

В Одеському районі впали уламки одного зі збитих безпілотників. Там спалахнула пожежа, яку рятувальники оперативно загасили. Руйнувань і постраждалих немає.

Миколаївщина

Над регіоном Сили оборони вночі знищили один ударний безпілотник Shahed 131/136, розповіли в обласній військовій адміністрації.

Хмельниччина

В області пролунало щонайменше 6 вибухів. На місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби, повідомила пресслужба ОВА.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота