<

Окупанти заявили про вбивство в Бердянську двох «проукраїнських терористів»: один із них — 16-річний підліток

12:18 | 25.06.2023 / Новини / /
Перегляди
397
/ Коментарі відсутні

Представник окупантів на захопленій частині Запорізької області Владислав Рогов заявив, що в Бердянську «ліквідували двох проукраїнських терористів». Колаборант назвав ім’я одного з них — це Тигран Оганесян, 16-річний підліток, якого росіяни тримали в полоні.

Про вбивство йдеться у пості Рогова в Telegram, передає Громадське.

Колаборант стверджує, що приблизно о 19-й годині, коли населення відпочивало із сім’ями на міській набережній, «двоє бойовиків відкрили вогонь з автоматів».

«У результаті злагоджених та оперативних дій правоохоронних органів терористів було блоковано та знищено. Нині відомо, що одним із них був раніше затримуваний за антиросійську діяльність Тигран Оганесян», — зазначив Рогов.

Ким був другий убитий, поки невідомо.

У мережі публікують, як стверджується, останнє відео, записане Тиграном. На ньому хлопець каже: 

«Усе, це смерть, пацани. Прощавайте. Слава Україні»

Тоді запис обривається.

Тиграна Оганесяна окупанти викрали ще у вересні 2022 року. Його разом з іншим підлітком, Микитою Хангановим, звинуватили в тероризмі. За це їм загрожувало 20-річне ув’язнення.

Європарламент у червні цього року вимагав від російської влади припинити процес проти дітей і дозволити їм виїхати на контрольовану Україною територію.

Публічного розголосу справі наприкінці травня надали правозахисники з організації «Медійна ініціатива за права людини». За їхніми даними, Тиграна Оганесяна п’ять днів жорстоко допитували, били й катували електричним струмом. Від підлітка вимагали зізнатися у готуванні диверсії на «Мелітопольській залізниці».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя