<

Окупанти розстріляли трьох військовополонених поблизу Роботиного

23:02 | 20.02.2024 / Новини / /
Перегляди
252
/ 1 коментар

У мережі поширили відео розстрілу військовими армії рф трьох полонених українських захисників. Правоохоронці розпочали розслідування.

Про це повідомив Офіс генпрокурора. 

Зазначається, що це відбулося 18-го лютого 2024 року поблизу села Роботине Запорізької області.

Відеозапис поширив ресурс DeepState. За даними проєкту, на тому пункті, де стався розстріл, перебували бійці 3 бригади оперативного призначення Національної гвардії «Спартан». 

У Офісі нагадали, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Провадження відкрили за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Окупанти не вперше розстрілюють військовополонених. Зокрема, ввечері 17 лютого росіяни в мережі поширили відео, на якому було видно тіла українських військових. Деяких із них впізнали їхні рідні: це українські захисники, яких не змогли евакуювати з позиції «Зеніт» в Авдіївці.

Наступного дня стало відомо про розстріл поблизу села Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму українських позицій російський окупант розстріляв двох військовополонених.




один коментар
  1. Головне у Офісі нагадали, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.
    Провадження відкрили за фактом порушення законів та звичаїв війни!
    а то ж ніхто не знав або й забув..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця