<

Офіцера Закарпатського військкомату, який побив жінку, звільнили із лав ЗСУ

16:41 | 5.07.2023 / Новини / /
Перегляди
209
/ Коментарі відсутні

Старшого офіцера Закарпатського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Костянтина Варі, який побив дружину бійця ЗСУ, звільнили з лав Збройних Сил України.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк, пише Громадське.

Рішення ухвалили на підставі інформації, наданої за місцем служби офіцера, та враховуючи слідчі дії, які тепер очікують на нього через провадження, відкрите правоохоронцями.

Павлюк зазначив, що надалі оцінку цьому конкретному випадку та офіцеру, який «зганьбив своє високе звання», дадуть правоохоронні органи та суд. Зі сторони Закарпатського військкомату обіцяють забезпечити максимальне сприяння проведенню слідчих дій та з’ясуванню всіх обставин інциденту.

Нагадаємо, Тетяна Новак, дружина офіцера ЗСУ, повідомила, що її побив п’яний Костянтин Варі — майор, оперативний черговий Закарпатського ОТЦК. Інцидент стався вдень 25-го червня на зупинці вул. Котляревського в Ужгороді. Жінка розповіла, що зайшла з чоловіком у магазин біля зупинки, коли на касі до них «причепився п’яний мужик» у цивільному одязі. 

«Його перші слова були до мого чоловіка: “Ти воював чи з….ся (втік)?”. Женя (Євгеній Голюк — чоловік жінки) спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах допитуватись», — розповіла Тетяна. 

Жінка розповіла, що військовий кілька разів штовхнув її та чоловіка у голову. Коли подружжя вийшли на зупинку подзвонити поліції, той кинувся на чоловіка з кулаками, але чомусь передумав та підбіг до Тетяни. Постраждала розповіла, що Варі двічі вдарив її кулаком у голову — у щелепу та ліву скроню, а потім утік.

«Поки чекали поліцію, до нас почали сходитись люди. Вони розповіли, що Костя не перший раз нападає на людей, зокрема жінок, але місцеві жителі його бояться і заяви не подають. Дочекатись поліції та дати свідчення теж охочих не знайшлось», — пише Тетяна Новак.

Правоохоронці знайшли військового у його квартирі, затримали, та перевірили на алкоголь — результат показав 2.04 проміле.

Поліція повідомила про підозру Варі за статтею про умисне легке тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 125 ККУ). Жінка розповіла, що швидка констатувала їй забій щелепи, а ввечері у травмпункті Ужгородської міської лікарні — забій м’яких тканин голови, забій нижньої щелепи.

Тетяна розповіла, що наступного дня їй подзвонили із Закарпатського ОВКта попросили зустрітись, щоб «обговорити інцидент і врегулювати все мирно», але жінка відмовилась.

Правоохоронці зазначили, що наразі досудове розслідування у справі триває. Тетяна Новак пише, що Варі свою провину не заперечує, а також сам визнав, що був в стані алкогольного сп’яніння. Справу готують до передачі в суд найближчим часом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя