<

Обшуки на Волинській митниці: правоохоронці виявили незаконну схему експорту золота й платини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:16 | 11.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
4611
/ коментарі 3

Під час санкціонованих обшуків на Волинській митниці правоохоронці викрили незаконну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів.

Про це повідомили в пресцентрі Державного бюро розслідувань.

Йдеться про експорт золота та платини. За інформацією ДБР та прокуратури, до цього причетні представники приватної київської компанії та посадовці Волинської митниці.

У двох вантажівках із причепами громадяни намагалися вивезти за межі країни понад 45,5 тонн брухту, який містить кольорові та дорогоцінні метали.

Вантаж оформили як латунний шлак. Натомість у транспорті були цілі та подрібнені мікросхеми, у складі яких є платина, золото та кольорові метали. Отримувачем вантажу мало бути німецьке підприємство.

За попередніми підрахунками, вартість сировини, яку намагалися незаконно вивезти з України складає понад 200 тисяч доларів США. За клопотанням ДБР суд арештував вантаж, а також обидва транспортні засоби, в яких перевозили контрабанду, вартість яких складає майже 150 тисяч доларів.

Триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 6 років. Також призначено низку експертиз.

Нагадаємо, 10-го лютого працівники Служби безпеки України та ДБР у взаємодії з Офісом Генерального прокурора проводять обшуки на Волинській митниці.




коментарів: 3
  1. Це капля в морі ,подивіться на їх палаци і замки і на машини ,рахунки поховали за границею ,всю нечисть треба перевірити і конфіскувати награбоване .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа