<

Новий прем’єр Словаччини не надаватиме Україні військову допомогу

23:05 | 5.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
150
/ 1 коментар

Новий прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо у розмові з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн запевнив, що Братислава не підтримуватиме Україну військово та віднині матиме «власну думку в Брюсселі».

Словацький прем’єр, серед іншого, заявив фон дер Ляєн, що «відсьогодні Словаччина матиме власну думку в Брюсселі». Про це пише «Європейська правда».

Він оголосив про зміни до кримінального законодавства Словаччини у відповідь на «грубі порушення прав людини і зловживання кримінальним правом проти опозиції», якою його партія Smer-SD донедавна була.

«Я також поінформував президентку ЄК, що новий словацький уряд не підтримуватиме Україну у військовому плані і що ми зосередимося лише на гуманітарній допомозі», – додав Фіцо й заявив, що фон дер Ляєн наголосила на суверенному праві держав-членів підтримувати чи не підтримувати Україну зброєю.

Перед цим новий прем’єр-міністр Словаччини підтвердив, що не буде підтримувати військову допомогу Україні, бо «нехай краще 10 років ведуть переговори про мир, ніж 10 років вбивають одне одного без жодного результату».




один коментар
  1. невже наш уряд не розуміє що не треба чекати що нам дасть захід а БУДУВАТИ СВОЮ ЗБРОЮ. Особливо ракети великої та середньої дальності. ОКЕЙ переформулюю. Що буде робити наш уряд якщо західні країни перехочуть (не зможуть) нас спонсорувати??????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок
19 Травня, Неділя