<

Нову «Мрію» будують у таємному місці – гендиректор АНТК «Антонов»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:10 | 8.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
127
/ Коментарі відсутні

Невдовзі з’явиться нова крилата машина замість найбільшого у світі вантажного літака Ан-225 «Мрія», який знищили російські загарбники.

Про це заявив генеральний директор АНТК «Антонов» Євген Гаврилов під час фотовиставки в німецькому аеропорту Лейпциг/Галле, передає Укрінформ з посиланням на видання Bild.

«Робота над новою машиною ведеться в секретному місці. Другий Ан-225, який так і не був добудований, буде доповнений деталями від розбомбленої машини і новими деталями», – цитує таблоїд Гаврилова.

Вартість робіт сягає 500 млн євро. Зібрати пожертви на реконструкцію зруйнованого літака-велетня допоможе, у тому числі, й німецький аеропорт, у якому регулярно «гостював» Ан-225. Там будуть продаватися сувеніри, зокрема, моделі «Мрії».

Виставка демонструватиме фотографії уламків «Мрії» до кінця року.

На виставці побував посол України в ФРН Олексій Макеєв.

«У рамках багаторічної співпраці між компанією «Антонов» і лейпцигським аеропортом сьогодні відкрилася виставка «Світло і тінь – Історія АНТОНОВА». Дякуємо нашим німецьким партнерам за другу батьківщину українців у часи російської війни на знищення!», – написав дипломат у твітері.

Нагадаємо, Росія знищила найбільший у світі український літак АН-225 «Мрія»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця