<

«Змушували годинами стояти в камері», – воїн з Нововолинської громади розповів про умови перебування в полоні

14:48 | 29.02.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1326
/ Коментарі відсутні

Військовий Микола Гойдало з Нововолинської громади, який повернувся додому після 610 днів російського полону, відверто розповів про жахливі умови, в яких його утримували, та моральні тортури, які доводилося переносити.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю журналістці ТСН.

50-річний шахтар добровольцем пішов до війська одразу після повномасштабного вторгнення. У травні 2022-ого року потрапив у полон. Обміняли його 31-го січня.

За час перебування в полоні Микола Гойдало схуд на 35 кілограмів. Тепер він має проблеми з ногами внаслідок вимушеного щоденного багатогодинного стояння. Ось що він розповів 

…про режим 

“Виводили на прогулянки, зимою – по півгодини… літом – по годині. А решту часу – стояти… Це такий режим: зайшов в камеру, ти стоїш, не сидиш, не лежиш, просто стоїш… Вони вже самі вирішували, чи можна сісти”. 

…про їжу 

“Каша, вівсянка, перловка, січка… Обід, перше – ріденьке. Їжа “скудна” була… Аби тільки так, щоб прожити. Увечері була картопля з рибою часом, як попадеться”.

…про моральний тиск 

“Це психологічна атака. Вони давали вірші вчити “за Росію”, щоб зламати… І звичайно російський гімн співали… Відмовиться дуже тяжко – могли ребра постраждати, могли ноги постраждати. Краще поспівати, ніж терпіти такий біль”.

про те, що підтримувало 

“Віра підтримувала. Сім’ю хотілося побачити. Повернутися на землю свою” .

…про те, чого зараз хочеться найбільше

“Щоб війна закінчилася і миру хочеться. Бо ніхто би не подумав, що з росією може бути війна. А така війна, як зараз – скільки людей, можна сказати, ні за що страждають і покалічені – це просто не вкладається в голові”.

Нагадаємо, 31 січня Україна повернула додому з російського полону 207 військових

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота