<

Завантаженість ліжок – 89%: у Нововолинську стрімко зростає кількість госпіталізованих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:19 | 8.11.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1674
/ Коментарі відсутні

Станом на ранок 8-го листопада у Нововолинській лікарні перебуває 133 пацієнти з підозрою та підтвердженим COVID-19. 127 хворих – в інфекційному відділенні, 6 – в реанімації. Заповненість ліжок становить 89%.

Про це повідомив керівник Нововолинської центральної міської лікарні Олег Шипелик.

За добу в лікарню поступило 13 хворих. Зі 150 ліжок, які передбачені для хворих на ковід, у лікарні перебуває 133 пацієнти.

120 хворих з підтвердженим COVID-19, 13 – з підозрою. 6 пацієнтів передувають в реанімації, 3 – на ШВЛ. На кисні – 92 хворих. Один хворий помер в реанімації (64 роки). Загалом за вихідні сталося три летальні випадки.

Шипелик зазначив, що медики працюють на межі своїх можливостей. Штам вірусу «Дельта» – набагато агресивніший і викликає більше ускладнень.

У Нововолинській лікарні, за словами керівника, в достатній кількості наявні медикаменти та кисень, який привозять щоденно або через день. Останнім часом збільшилось використання кисню, за добу може піти 87-90 балонів.

“Якщо людина себе погано почуває, звертайтесь до сімейного лікаря, або на санпропускник, не затягуйте, не чекайте до ночі. Щоб не вийшло як 5-го листопада, коли в черзі стояло чотири швидких з хворими з низькою сатурацією” – сказав керівник медустанови.

Шипелик закликав мешканців громади робити щеплення та наголосив, що немає іншого способу протистояти коронавірусній хворобі, окрім вакцинації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа