<

Загроза спалаху гепатиту A та туберкульозу: у Нововолинській громаді проінформували про епідемічну ситуацію

18:10 | 8.12.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1524
/ Коментарі відсутні

7-го грудня на комісії ТЕБ та НС проінформували про епідемічну ситуацію на території Нововолинської громади та кількість сезонних захворювань. Медики попереджають про загрозу спалаху гепатиту A, більш відомого, як хворобу «брудних рук» туберкульозу та кору, що останнім часом поширюються в Україні.

Наразі у Нововолинську випадків інфікування гепатитом А не виявлено, проте медики попереджають про спалах, який шириться країною.

Вірус гепатиту A передається від людини до людини, збудник потрапляє в організм через заражену їжу, воду та при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. У домашніх умовах хвороба найчастіше передається через брудні руки, коли інфікована людина готує їжу для родини, а також через предмети побуту. 

Нагадаємо, що вакцинуватися проти гепатиту А можна в будь-якому віці, якщо був контакт із хворим — вакцинуватися необхідно у перші два тижні після цього.

Вірусний гепатит A має періодичний епідемічний підйом захворюваності кожні п’ять років, цьогоріч лікарі прогнозують спалах захворюваності. Також спостерігають підвищену кількість захворювання на кір, на території країни зареєстровано три випадки.

У Нововолинській громаді медики також спостерігають ризик захворюваності на грип та ГРВІ. Ріст захворюваності мешканців на туберкульоз, органів дихання на 54%, у тому числі дана хвороба реєструється серед дитячого населення.

Лікарі наголошують на обов’язковій вакцинації мешканців громади. За 11 місяців поточного року проти дифтерії та правця отримали щеплення 49%, враховуючи міграційні процеси дані хвороби ймовірніше можуть бути занесенні на територію громади.

При виявленні ознак будь-якого з захворювань, необхідно терміново звернутись до сімейного лікаря. Батьків діток закликають не відмовлятись від обов’язкової вакцинації, щоб суттєво знизити ймовірність появи захворюваності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота