<
Інші розділи
Sinoptik - logo

Погода на найближчий час

Яким має бути ідеальний сніданок розповіла нутриціолог з Нововолинська Оксана Драган

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:36 | 1.07.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1625
/ Коментарі відсутні

Сніданок є дуже важливим елементом для пробудження та підготовки до всього дня. Він не лише запускає всі процеси в організмі, а й вмикає захисні системи.

І снідати потрібно не лише для того, щоб бути струнким, а й для наповнення організму енергією, поживними речовинами та зниження ризику захворювань, розповідає нутриціолог з Нововолинська Оксана Драган

Як ми зазвичай звикли снідати:

  • Вівсяна каша на молоці з сухофруктами або фруктами;
  • Кава з печивом/булкою;
  • Бутерброд на білому хлібі з маслом і ковбасою.

Але зазначає Оксана, це все не про користь для організму.

Отже, ідеальний сніданок це:

  • Збалансований прийом їжі. Білки, жири та повільні вуглеводи.
  • Багато овочів.
  • Достатня кількість білків. Сніданок повинен містити приблизно 20-30 г білка. Білок на сніданок нормалізує адекватне вироблення кортизолу та інсуліну.
  • Корисні жири. Не потрібно боятись жирів. Вони необхідні для нормального функціонування нервової та ендокринної систем, для гарної шкіри, нігтів і волосся. Жири дадуть насичення на тривалий проміжок часу.
  • Вуглеводи, якими так сповнений наш раціон, можна й обмежити. Вуглеводи, особливо швидкі, викликають у відповідь інсулінову реакцію, а через 2 години знову хочеться їсти. Не помічали, що поснідавши вівсянкою вже через годину-дві знову хочете їсти?
  • Якщо вранці не можете без каші, віддайте перевагу гречаній. Ця крупа набагато корисніша, ніж оброблені вівсяні пластівці, і вона містить значно менше вуглеводів. Також спробуйте кіноа, дикий рис і сочевицю.
  • Молочні продукти на сніданок краще не вживати, тому що вони мають високий інсуліновий індекс.
  • Якщо важко без солодкого вранці, можна з’їсти шматочок чорного шоколаду після їжі.
  • Також не потрібно забувати про клітковину. Вона допомагає організму розщеплювати білки та засвоювати їх. Їжте овочі, зелень з яєчнею або цільнозерновими тостами з авокадо або рибою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Грудня, Четвер