<

Як змінювалась мода на меблі та які актуальні моделі мають попит десятиріччями, розповіли у Нововолинській компанії «ВМК-Україна»

09:08 | 20.02.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
1260
/ Коментарі відсутні

«Волинська меблева компанія – Україна», що знаходиться у Нововолинську, виготовляє меблі за європейськими стандартами уже понад 20 років. Її продукцію купують не лише в Україні, але й у багатьох країнах світу. Як змінювалась тенденція на меблі, що уже відійшло, а яка продукція лишається актуальною від початку створення, розповіла БУГу начальниця відділу зі збуту ВМК Ірина Приступа.

ТОВ «Волинська меблева компанія – Україна» уже понад 20 років, співпрацюючи в групі з ТОВ «Гербор-холдінг», є провідними виробниками та експортерами якісних корпусних меблів в Україні та за кордоном. Якість меблів, які виготовляться в Україні, нічим не поступається тим, які роблять у Польщі на аналогічному підприємстві. Компанія орієнтується лише на оптового споживача, та реалізує свою продукцію в Україні та більше, ніж у 30 країн Європи, Азії та Африки.

Щоб дізнатися нові тенденції на ринку та «йти в ногу з часом», керівництво ВМК-Україна відвідує міжнародні виставки меблів у Мілані, Кельні та Познані, куди з’їжджаються виробники та покупці з різних куточків Європи та світу. Буває таке, що нововолинська компанія виготовляє продукцію з впровадженням нових дизайнів, але популярними вони стать на українському ринку лише через два-три роки.

Як зазначила начальниця відділу зі збуту Волинської меблевої компанії Ірина Приступа, у них є універсальні лінійки меблів, які мають попит у покупців близько 10-15 років. Інколи, щоб оновити існуючі моделі, замінюють лиш колір фасадів та корпусів. Так років десять тому були популярні меблі під червоне дерево, згодом в моду увійшов колір «вільха», через деякий час почали комбінувати світле і темне дерево, потім з’явилася тенденція на білі меблі, кольору натурального дерева, сірі (під бетон), з додаванням мішковини тощо.

Тож, щоб мати представлення, як змінювалася тенденція на меблі: колір, форми, розміри та конструкції, розглянемо деякі моделі, які виготовляють на ВМК-Україна детальніше.

Колекція «Джулі» та «Лорен»

Колекція «Джулі» та «Лорен» зберігають свою популярність серед клієнтів уже понад десять років, їх почали виробляти з 2013 року. Спочатку Джулі виготовляли у кольорі «акація» (з червоними смужками), а через два роки, щоб осучаснити змінили фасади на інший відтінок «венге магія-конкордія», сама конструкція лишилася без змін. Дана модель користується попитом і донині.

Із більшості представлених систем, які виготовляє ВМК-Україна, можна облаштувати інтер’єр для різних приміщень: офісів, віталень, спалень, передпокоїв.

Аналогічна ситуація із колекцією «Лорен», меблі якої є комбінованими, фасади мали відтінок, наближений до червоного дерева. Нині ж, конструкцію лишили, а колір фасадів замінили на «венге магія-монтверде».

Колекція «Індіана» та «Каспіан»

Колекції «Індіана» та «Каспіан» одні з найдавніших, і є популярними на ринку уже понад 15 років. Каспіан спочатку виготовляли у темному (дуб мілано) та світлому (дуб сонома) кольорах.

У 2023 році моделі також осучаснили. На меблевій виставці у Познані побачили приклад комбінованих білих фасадів із фрезерованими темними вставками, та відобразили його у своїх меблях. Цю оновлену версію представили у новому каталозі.

Колекція «Індіана», виготовлена ще понад 15 років тому у кольорі «дуб шутер» досі лишається у топі продажів. Також вона представлена у світлому кольорі, щоб задовольнити вподобання різних споживачів.

«Раз у квартал ми проводимо аналіз продажу наших меблів і ці системи, уже багато років тримаються у першій п’ятірці», – зазначила Ірина Приступа.

Вона додала, що коли підприємство розпочинало діяльність популярними були кольори під червоне дерево, вільха. Згодом у моду почали входити світлі меблі і ВМК почала перелаштовуватися. Через деякий час, для зручності, у меблях почали вмонтовувати підсвітки. Щоб «йти в ногу з часом», керівництво їздить на виставки, постійно слідкує за новинками на ринку.

Разом із білими моделями, дизайнери експериментували із чорними глянцевими меблями. Але, проаналізувавши продажі, зрозуміли, що людям більше обирають світлий варіант, він практичніший.

Колекція «Ромео»

Однією з перших світлих моделей із вмонтованою підсвіткою, яку виготовили на Волинській меблевій компанії, була колекція «Ромео». Корпус у ній зробили під світле дерево, а фасади – білі глянцеві. Модель є актуальна на ринку уже близько восьми років.

Начальниця відділу зі збуту «ВМК-Україна» розповіла, що орієнтовно в той час, коли популярності у меблях набув білий глянець, актуальними стали і моделі з відтінком корпусів (під бетон) та білими глянцевими фасадами. Ще через рік-два, почали виготовляти меблі, кольору натурального дерева.

Вітальня «Арктика»

Також у топі продажів уже близько восьми років тримається вітальня «Арктика». Вона виконана з білих глянцевих фасадів із чорними ручками. У ній теж використовують підсвітку. Вітальня досі користується попит на ринку.

Класична колекція «Кентукі»

Серед найпопулярніших – колекція «Кентукі». Це елегантні білі меблі, які ВМК, в більшості, постачає на експорт. Дану модель розробили 6-7 років тому, вона представлена у цілій системі. З цих меблів можна скомпонувати вітальню, офіс, прихожу, кабінет.

Схожу модель виготовляє «Гербор холдинг» у Володимирі, але в темнішому кольорі «каштан». У них вона тримається на ринку уже близько 20 років.

Колекція «Порто»

Колекція «Порто» має попит на ринку уже близько 10 років та тримається у топ-5 продажів. Модель універсальна, підходить для комфортного облаштування різних приміщень, можна вдало підібрати спальню, кабінет, вітальню і прихожу. У даних меблях вдало комбінуються світлі й темні кольори.

Колекція «Коен 2»

Аналогічною до «Сонати» і «Кентукі», які виготовляють Гербор та ВМК, кожен у різних відтінках, є систем «Коен». Гербор-Холдинг виготовляє схожу модель у темному кольорі «венге», і вона досить довгий час має попит на ринку, а нововолинська компанія успішно реалізує близько восьми років дану колекцію у світлих тонах (корпус – сосна аризонська, фасади – дуб корабельний).

Колекція «Крістіна»

Подібною до вищезгаданої колекції «Каспіан» є система «Крістіна». Дана модель відрізняється лиш тим, що виготовлена у світлому кольорі. За допомогою цієї колекції також можна укомплектувати інтер’єр для різних кімнат.

Колекція «Маркус»

Колекція «Маркус» – більш класична модель у світлому кольорі, що тримається тривалий час у топі продажів. Вітрини у меблях підсвічуються, скомбіновані з деревом, відтінку (дуб кам’яний). Колекція представлена широким асортиментом меблів, якими можна укомплектувати різні приміщення.

Мінівітальня «Арс міні»

Останнім часом популярності набирає сірий відтінок у меблях та комбіновані дерев’яні вставки. Саме її втілили дизайнери ВМК у новій вітальні «Арс міні». Ще однією особливістю є те, що дана модель виготовляється у меншому розмірі – 2,2 метра.

«У минулому році почали робити компактніші меблі. Адже не у всіх може бути простір для великої триметрової вітальні. Тому вирішили виготовляти мінівітальні», – розповіла Ірина Приступа.

Мінівітальня «Аляска»

Мінівітальня «Аляска» схожа на модель «Арктика», але меншого розміру – 2,15 метра. Вона розрахована для невеликих приміщень. Меблі білого глянцевого кольору із чорними ручками, полички – з підсвітками. Модель досить мінімалістична, але при цьому не втрачає своєї елегантності.

Вітальня «Вероніка»

У 2023 році вітальню «Вероніку» осучаснили, згідно з тенденціями, які були представлені на виставках в Італії, Польщі, Німеччині. П’ять років тому модель виготовляли у кольорі (під натуральний дуб) із білими фасадами. А зараз зробили світліший корпус у кольорі (готланд), а фасади – структуровані під мішковину (грейс тессі).

До нас приїжджали постачальники плит, розповідали про нові тенденції, вподобання людей. Проаналізувавши усе, ми вирішили зробити Вероніку у новому кольорі, корпус (готланд), а фасади – під мішковину (грейс тессі).

Вітальня «Сансет»

Також змінили, згідно з новими тенденціями, вітальню «Сансет», яка нині є досить популярною і тримається у топі продажів. Раніше вона була представлена у комбінованих кольорах: корпус – дуб сонома, фасад – біла плита ДСП. Після оновлення вітальню «Сансет» виготовляють із білої плити ДСП – корпус та дерев’яними структурованими вставками на фасадах. Мають попит обидві моделі.

Вітальня «Шакіра»

Серед новинок минулого року, які виготовляють на Волинські меблевій фабриці — вітальня «Шакіра». Вона невеликого розміру — 2,27 метра. Дана модель представлена у різній комбінації фасадів та корпусів: світло сірий (під бетон) з білим, світле дерево з білим або ж навпаки. Шакіра є універсально моделлю та вдало доповнить будь-який інтер’єр.

Вітальня «Герман»

Меблі у даній моделі є досить масивними, виготовлені з дерева темнішого відтінку «дуб стірлінг». Планувалося, що цю колекцію використовуватимуть для будинків, які стоять десь у лісі, зроблені зі зрубу дерева, типу «шале». Водночас клієнти застосовують їх в різноманітних інтер’єрах, хоча для даних меблів потрібен більший простір. У вітринах вмонтована опція підсвітки. Дана вітальня має попит на ринку понад 10 років.

Система «Ацтека»

Система Ацтека виготовляється більше 15 років і знаходиться на сьогодні в топі продаж, як в Україні, так і за кордоном. Колір корпусу білий ( німфея альба) фасад — МДФ білий глянець. В систему входить близько 30 елементів, що дають змогу втілити свої бажання покупцям у вітальнях, спальнях, прихожих.

Столи для візажистів

Орієнтовно два роки тому на ВМК почали виготовляти столи для візажистів. Вони зроблені у білому кольорі з дзеркалом та підсвіткою.

«Ми консультувалися з людьми, які працюють у даній сфері та намагалися зробити максимально практичну, але водночас гарну модель», – додала директорка зі збуту.

***

Як розповіла начальниця зі збуту «ВМК-Україна» Ірина Приступа, актуальними у цьому році лишаються меблі з білого глянцю та під натуральне дерево, додалися сірі кольори, вставки зі структурованим фасадами під дерево «табліла» та під мішковину.

Водночас менш популярними стають меблі кольору «вільха», під червоне дерево.

“У нас представлені колекції меблів на будь-які вподобання, кому, що подобається. Є більші, менші, масивніші або з тонкими лініями, класичні, модернові, світлі, темні. Тож кожен може щось підібрати для себе”, – зазначила Ірина Приступа.

Водночас вона додала, що на замовлення їхня компанія меблів не виготовляє, продають уже готові зразки. ВМК співпрацює лише з оптовими замовниками. Проте, коли виготовляється нова система, враховуються різні фактори, щоб люди могли підібрати зразки для своїх інтер’єрів, опитують клієнтів, постачальників плит, моніторять інтернет та беруть ідеї з виставок.

Фактично кожного року компанія розробляє нові зразки меблів і осучаснює уже наявні. До війни ВМК постійно брала участь у міжнародній виставці, яка проходила в Києві весною. І там представляла нову колекцію.

“Ми можемо багато систем виготовити, але з них будуть актуальним один-два зразки. Проходить орієнтовно рік-два, ми робимо аналіз і перевіряємо, чи варто далі вкладати кошти й виробляти ту чи іншу модель. Відповідно проводимо розпродажі, продаємо і працюємо з актуальними колекціями.

Також до нас приїжджають різні клієнти наші постійні, нові чи закордонні. Серед них ми проводимо опитування, що подобається. Адже вони працюють із кінцевими споживачами, спілкуються з людьми і розуміють, що будуть купувати, а що ні. Коли розробляємо експериментальний зразок, то проводимо опитування. Були такі випадки, коли казали, що ось цю модель клієнт навряд чи купуватиме. Хоча нам вона подобалася, і схожі зразки були представлені на виставках за кордоном, але наші клієнти заявляли, що Україна поки не готова до таких новинок. Схожа історія була із білими меблями та відтінку «під бетон». За кордоном такі моделі були уже популярним, а в Україну вони прийшли через два-три роки” – поділилася начальниця відділу зі збуту Волинської меблевої компанії.

Також Ірина Приступа поділилася самим процесом створення нових колекцій на «ВМК-Україна». Напрацювавши певні ідеї, співробітники збираються разом, долучають дизайнера Анастасію Непораду, яка також моніторить меблевий ринок і слідкує за новими тенденціями.

“Кожен має свою уяву, обговорюємо все, Настя замальовує. Виготовляємо експериментальні зразки, які знаходяться у виставкому залі. Тоді обговорюємо з директором, заступниками, комерційним відділом. Запитуємо клієнтів, які до нас приїжджають. Кожен висловлює свої зауваження. І такими спільними зусиллями, отримуємо результат. Буває, що виготовляємо декілька колекцій, але актуальною стає лише одна. А є й такі, які так і лишаються на стадії експерименту”, – розповіла Ірина.

Як бачимо, процес виготовлення меблів справа не легка, трудомістка та затратна по часу. Ще одним непростим завданням є їхня реалізація на ринку. І дуже цінно, що саме у Нововолинську на Волині є компанія, яка успішно продає свою продукцію, як на українському ринку, так і за кордоном. Довівши, що меблі «ВМК-Україна», мають відповідні сертифікати якості та нічим не гірші за іноземні аналоги. На жаль, фотографії не передають всіх відтінків і кольорів меблів, які виготовляє компанія. Тож ознайомитися зі всім асортиментом можна за посиланнями:

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя