<

Вже у 2016 році вугільні підприємства Нововолинська заборгували ДП “Регіональні електричні мережі” понад 78 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 13.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментарі 4

У студії “БУГу” керівник Волинської філії ДП “Регіональні електричні мережі” Олег Адамський розповів про ситуацію із заборгованістю за електроенергію вугільних підприємств, що діють у Нововолинську.

Олег Адамський повідомив керівників міста Нововолинська і області про те, що ДП “Регіональні електричні мережі” не може настільки кредитувати шахти.

IMG_5519

“Шахтарі взагалі на електроенергію не звертають уваги, перша проблема для них – заробітна плата. Питання електроенергії вирішується в телефонному режимі. Ми маємо здебільшого “телефонні права”, які не підтверджуються законом. Коли просиш показати у керівників, які міри вони вживали для того, щоб на копальнях була електроенергія, у них не знаходиться жодного листа ані звернення.

Найгірше те, що керівники цих підприємств нічого не роблять. Телефонувати починають за півгодини до відключення електроенергії за заборгованість. Ми їх попереджаємо за 3-4 доби, ніхто навіть не поворухне пальцем. А потім телефонують в Київ нашому генеральному або Корзуну“, – розповідає керівник держпідприємства у Волинській області.

Цікаво, що найболючішим для працівників ДП “Волиньвугвілля” є відключення від електроенергії управління. Вони звертаються з тим, що краще відключити шахту, але не “контору”. Зрештою, тепер у них є генератор, яким користуються у разі відключення.

На сьогодні виграно три суди із заборгованості перед підприємством, проте ДП “Волиньвугілля”, шахта №10 “Нововолинська” і РМЗ жодної копійки досі не повернули. Минулого року було стягнено з боржників по 30 тисяч гривень, ці гроші “зависли” у виконавчій службі в Києві.

“Коли стали писати у Київ, нам сказали, що потрібно підтвердити, що ці кошти були стягнені. Ми брали банківські виписки та довідки з ДП “Волиньвугілля” про стягнення, надали документи  і тільки тоді в службі погодились, що кошти надійшли. Але попередили: не факт, що нам їх повернуть. Якщо ДП “Волиньвугілля” має борги з податків, то гроші будуть зараховані саме в цю заборгованість, хоч стягували їх за електроенергію. Досі ніхто не знає, де ті 130 тисяч. Немає такожпідтвердження, що кошти повернули в бюджет податками”, – каже Олег Адамський.

Вже у цьому році ДП “Регіональні електричні мережі” винне біля 600 мільйонів гривень у енергоринок України. Це єдине держпідприємство, яке постачає електроенергію переважно вугільним підприємствам нашої держави.




коментарів: 4
  1. Навіщо ви взагалі потрібні тільки гроші зайві на вас витрачають..
    Шахти без вас працювали і нічого не сталось зробили собі канторку..

    • А ви чим думаєте,коли таке пишите?Ви, хоч маленьку ,уяву маєте про економіку? Хліб в магазині теж без грошей берете?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота