<

Виділити 500 тис. на обладнання: Нововолинський ЦПО звернувся до місцевих депутатів

17:33 | 23.07.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
1585
/ Коментарі відсутні

Нововолинський центр професійної освіти звернувся до місцевих обранців з проханням виділити з бюджету 500 тисяч гривень на обладнання.

23-го липня на Дні депутата заслухали представників Нововолинського ЦПО. Вони звернулися до міської ради з проханням виділити з місцевого бюджету 500 тисяч гривень. Планують дооблаштувати та прибрати сучасне обладнання для лабораторій з ремонту колісних ТЗ та електрозварювання. Такого обладнання в області немає в жодному закладі освіти.

Читайте: У Нововолинському ЦПТО в сучасних майстернях навчатимуть автослюсарів та зварювальників.

Додали, що на ці спеціальності у них конкурс, вже 41 людина подала заявку на вступ, з них 37 – це мешканці Нововолинської громади. Загалом з 520 учнів в ЦПО 65% – з Нововолинської громади.

Також ЦПО написали листи до підприємців з проханням долучитися фінансово, адже заклад випускає кадри, які зможуть працювати в громаді.

Загалом на реалізацію проєкту потрібно 7 млн грн, 300 тисяч дає Поромівська громада, 1,4 млн область. Тож ЦПО просить виділити 500 тисяч з бюджету Нововолинської громади.

Депутати жваво обговорювали питання, звернули увагу, що потрібно краще готувати учнів, також треба мати професійних викладачів, які навчаються на цьому сучасному обладнанні.

Остаточне рішення щодо коштів прийматимуть 25-го липня на сесії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Вересня, Субота
6 Вересня, П’ятниця