<

Вражаюча історія кохання: пара прикордонників з Нововолинська, що пройшла полон – знову разом

15:02 | 17.01.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3116
/ Коментарі відсутні

Розповіли історію прикордонників з Нововолинська Іллі Музики та Аліни Паніної, які пройшли російський полон та нарешті знову разом.

Відео опублікувала Держприкордонслужба України.

Прикордонників Іллю та Аліну війна розлучила в Маріуполі. Дівчину звільнили з полону в жовтні 2022 року і відтоді вона чекала на повернення коханого додому. За цей довгий період від нього не було жодної звістки. Та 3 січня 2024 року пролунав дзвінок і вже за кілька секунд почулося рідне й довгоочікуване «Це я…».

“Ми їхали на Ілліча, хтось крикнув, що всі дівчата, які є, всі збираємось в одному місці. І я віддав їй собак, поцілував, сказав, щасливо, буду мати зв’язок, я з тобою обов’язково зв’яжусь. Там я з нею останній раз побачився”, – розповів Ілля.

Після чого, вони обоє потрапили у ворожий полон, де не мали жодної звістки один про одного.

“Слова, які він сказав востаннє, коли ми з ним бачились, ми пройдемо через все щоби не було, але я маю триматись і те, що він мене любить. Я просто не могла здатись”, – говорить Аліна.

Зв’язок обірвався до 3-го січня 2024 року. Хлопець не знав і не чув нічого про своїх батьків та Аліну. Він думав, що кохана загинула.

“Я молив Бога аби тільки Аліна була жива-здорова. Я вже думав, що її немає, я вже її, так би сказати, дуже багато раз похоронив. Біля мене були хлопці, які казали: “Ілля вона сильна, ти не переживай, все буде добре.

Вийшов з автобуса, весь час коли я був у полоні, я знав номера телефонів на пам’ять. Підійшов до людини, попросив дати подзвонити. Він мені дає телефон, я взяв його в руки, стою і дивився, куди мені наживати. Я відвик від того всього. Я набрав батька. Кажу, ти знаєш, хто це дзвонить, він – ні. Кажу, тат, це я, Ілля. І все там почалося: крики, піски, він кричить, плаче. Каже, синок, ти живий, ти вернувся, я думав, тебе вже немає давно. Потім я одразу запитав, де Аліна. Я дуже боявся від нього почути, що її немає. Він відповідає, Аліна слава Богу, вже рік як вдома”, – розповів Ілля.

Наразі Ілля проходить реабілітацію та нарешті має можливість міцно тримати свою наречену за руку.

Нагадаємо, ще до повномасштабного вторгнення Ілля та Аліна разом служили в Маріуполі. Після 24-го лютого стали на захист України. 12-го квітня 2022 року Ілля потрапив у полон з заводу Ілліча. Аліна також перебувала в полоні, її звільнили 17-го жовтня 2022 року.

Читайте також:

Кінолог з Нововолинська Ілля Музика, який боронив Маріуполь, перебуває у російському полоні понад пів року

Майже рік у російському полоні перебуває кінолог Ілля Музика з Нововолинська, який боронив Маріуполь




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота