<

Мешканка Нововолинська вимагає справедливого розслідування ДТП, за яку її сину дали 5 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:40 | 7.01.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
8
/ 1 коментар

Жителька Луцького району Ольга Бачинська уже четвертий рік намагається довести, що її сина Дмитра Бачинського засудили до 5 років позбавлення волі незаконно. Жінка написала уже силу-силенну скарг і зверталася у всі рівні прокуратури, однак справа, переконує, і досі стоїть на місці.

Того злощасного дня, розповідає жінка, її син їхав службовим мікроавтобусом «Volkswagen» по трасі Нововолинськ – Володимир-Волинський. Через сильну зливу молодий чоловік їхав зі швидкістю 20-30 км/год, що згодом підтвердив і свідок аварії, – пише Під Прицілом

Коли ж Дмитро Бачинський проїжджав зупинку громадського транспорту, ззаду автобуса, що стояв неподалік, вибіг чоловік і почав перебігати дорогу. Водій мікроавтобуса не встиг загальмувати і чоловік потрапив під колеса. Як розповідала Ольга Бачинська, її син одразу ж викликав швидку, патруль ДАІ та відсунув потерпілого чоловіка на узбіччя дороги.

Та все ж чоловік від отриманих травм помер на місці.

Згодом висновок експертизи показав, що водій не міг уникнути зіткнення з пішоходом, а тому його вини у скоєнні ДТП немає.

Та коли ж за справу взялася інша слідча СУ УМВС у Волинській області Ольга Радахевич і призначила комплексну судово-медичну та транспортно-трасологічну експертизу – водія уже визнали винним.

Ольга Бачинська вказує на те, що у висновку комплексної експертизи вбачається, деякі розбіжності із актом судово-медичного дослідження, яке зробили одразу ж після ДТП, а саме характер фізичних пошкоджень на тілі потерпілого, адже саме за тілесними ушкодженнями можна визначити напрямок руху чоловіка і тим самим відновити трагічні події. А це у свою чергу, як розповідає мати засудженого, допоможе спростувати чи довести вину водія.

«У цій експертизі вони вже пишуть, що потерпілий йшов справа наліво, і що основні пошкодження припали йому на ліву частину тіла, хоча насправді він біг зліва направо. Виходить, що експерти його просто розвернули. А далі провели ще й третю експертизу, в якій вказали, що потерпілий взагалі йшов в напрямку автомобіля. Ніби він йшов по узбіччю дороги, а мій син його збив», – розповідала Ольга Бачинська.

Зрештою, на підставі висновка комісійної експертизи Дмитра Бачинського визнали винним у ДТП, а справу передали до Нововолинського міського суду.

Суддя Олеся Ференс-Піжук, як запевняє матір обвинуваченого, також вчинила злочин проти правосуддя, адже при вирішенні цієї справи не врахувала важливої деталі, яка є важливою при розслудванні ДТП – осип фарби.

У протоколі огляду місця події зазначено, що осип фарби був посередині проїжджої частини, тоді як у вироку зазначено, що осип фарби був на узбіччі.

Тим самим суддя визнала винним Дмитра Бачинського у тому, що він наїхав на чоловіка, який ніби то йшов по узбіччю дороги і присудила йому 5 років позбавлення волі.

Така несправедливість неабияк обурила сім’ю Дмитра Бачинського і вони вирішили будь-що домогтися правди. Свого часу люди вже зверталися до 4 прокурорів Волинської області. Та навіть більше – люди записалися на прийом до заступника генпрокурора Олексія Баганця, і саме за його вказівкою обласною прокуратурою Волині було відкрито кримінальні провадження відносно слідчої Ольги Радахевич, експерта Стаднюка С.Х. та судді Орисі Ференс-Піжук.

Однак слідчий Юрій Заяць закрив усі провадження так як не знайшов у діях слідчої, експерта та судді прямого умислу на фальсифікацію фактів.

Сьогодні ж сім’я, родичі та друзі Дмитра Бачинського влаштували такий собі пікет під стінами обласної прокуратури і тим самим показали свою незгоду із рішенням слідчого Юрія Заяця.

І уже за 20 хвилин прокурор області Вадим Максимов запросив Ольгу Бачинську на прийом.

Спочатку прокурор Вадим Максимов зізнався, що він навіть не проглядав матеріали справи, а усім займалися його підлеглі.

І зрештою прийняв скаргу Ольги Бачинської та запевнив, що сьогодні ж перегляне справу і повідомить про своє рішення.




один коментар
  1. Дуже шкода, що Ольга Бачинська не розповідає, що перший висновок слідчого був зроблений ЛИШЕ на основі показів її сина – Дмитра Бачинського та без жодних експертиз.
    А наступні слідчі провели ряд комплексних експертиз, які довели вину водія.

    Ольга Бачинська замовчує важливі моменти в справі, і показує цю справу у вигідному їй світлі.
    Дмитро Бачинський на даний час знаходиться в розшуку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок