<

Влада Нововолинська не забезпечила діючу систему роздільного збору сміття, – Бабійчук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:47 | 30.09.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

У Нововолинську, на жаль, немає системи роздільного сортування сміття. Однотипні баки просто пофарбували в різні кольори і ввечері взагалі не видно, який тип контейнера перед тобою. Коли один бак заповнюється, то люди викидають сміття в інші. Навіть у ті баки, які призначені для сортованих відходів.

Про це в студії БУГу розповів депутат Волинської обласної ради Борис Бабійчук. Він зазначив, що в Нововолинську зовсім не діє система роздільного збору сміття, відсутні спеціальні машини для його вивозу. Адже наявні сміттєвози скидають все на купу.

“Для кожного типу відходів має бути свій специфічний контейнер. Він має відрізнятися візуально. Щоб різні категорії людей не могли займатися вандалізмом і розкидати це сміття. Щоб люди не могли кинути інший тип сміття”, – зазначив Бабійчук.

Він також додав, що представники “Сапопомочі” завжди в меншості та до їхніх ідей часто не дослухаються, а потім реалізовують їх, як власні.

“Час показує, що через роки втілюються в життя наші пропозиції іншими політичними силами. Як приклад, щодо поводження з твердими побутовими відходами. Ще в 2019 році зробив зауваження на обласній екологічній комісії, що в нас у програму екології 2016-2020 не включені розділи щодо поводження з твердими побутовими відходами, а саме роздільне сортування для подальшої передачі на вторинну переробку. Тоді до мене не дослухалися, цього розділу так і не включили. Але в 2019 році вже на державному рівні було прийнято обов’язкове сортування сміття”, – говорить Бабійчук.

Обранець додає, що люди готові сортувати сміття, однак владою не забезпечені механізми реалізації роздільного збору відходів.

Бабійчук вважає, що місцеві депутати повинні бачити проблеми свого міста і виборця, подавати ідеї на комісіях. А коли певні плани дій приймаються вузьким колом, міським головою та його заступниками, питання не вирішується так, як потрібно.

“З приводу поводження з твердими побутовими відходами, то чинна влада Нововолинська вважає, що виконала все необхідне для виконання норм законодавства. Та люди не можуть фізично відсортувати відходи”, – додав Бабійчук.




один коментар
  1. Та шо ви…. люди готові.
    На баках пише ПАПІР, а люди туи кидають будь яке сміття, в СКЛО так само.
    Навколо смітників що робиться, чи сапог з рожелюком туди кидає те все?? Ви гляньте як наші люди засираються, та це жахи!!
    Одиниці адекватних людей, які розуміють, що кидати папірчик не можна !!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя