<

Військовослужбовці з острову Зміїний живі й перебувають в полоні, серед них – нововолинець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 28.02.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2767
/ Коментарі відсутні

26-го лютого, отримавши інформацію, що на острові Зміїний серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острову з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС «Сапфір», для допомоги постраждалим.

Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники, але їх незаконно захопили росіяни, йдеться у фейсбуці ВМС ЗСУ.

За інформацією Нововолинськ Інфо, серед захисників Зміїного – нововолинець. Зазначають, що родичі впізнали хлопця на відео про полонених з російських ЗМІ.

Російські загарбники незаконно захопили цивільне судно, яке не здійснювало жодного військового завдання. Це – порушення правил і звичаїв війни, а також – міжнародного гуманітарного права. ВМС ЗСУ вимагають негайно звільнити бранців.

“Щодо морських піхотинців та прикордонників, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний. Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими – живі, і з ними все добре”, – мовиться у повідомленні.

Пропаганда окупанта намагається поширити “новину”, що українська влада начебто “поховала” своїх підлеглих. Ворог, звичайно, “забуває”, як українські морпіхи сміливо двічі відбили напади окупантів. Захист острова не змогли продовжити через брак БК.

Окупанти також мовчать, що вони знищили інфраструктуру острова. Зокрема, маяк, вежі, антени. Зв’язок зі Зміїним перервався.

Україна безліч разів намагалася зв’язатися з героями й дізнатися про їхню долю. Водночас усі спроби були марними.

“А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації Росії не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями. Підсумовуючи сказане, хочемо додати, ворог вкотре продемонстрував свою сутність”, – наголосили у ВМС ЗСУ.

Героїв з острова Зміїного з нетерпінням чекають удома.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця