<

Війну малювати дуже боляче, – художниця з Нововолинська розповіла про мистецтво під час збройного конфлікту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:37 | 3.06.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
318
/ Коментарі відсутні

Розповіли про творчість Світлани Войтович, методистки, викладачки Нововолинського центру професійно-технічної освіти – талановитої художниці і поетеси.

Про війну не хочеться довго говорити, почуття, які вона викликає, відображаються у творчості, у поезії, у картинах…. Війна загострила наші емоції, переживання, уяву, йдеться на сторінці Профтехосвіта Волині.

“Україна кричить від болю: «Зупиніть цей жах!» Весь світ здригається від жахіття і звірств рашистів у цьому свавіллі…. Сьогодні очима художника поглянемо на страждання, страх, ненависть й огиду, які викликала війна”, – йдеться у дописі.

 Її картини – живий згусток енергії у малюнках, у яких – і біль, і сум, і розпач, і маленьким вогником жевріє надія.

«Волинь – це земля мого коріння. Хоча й народилась я на теренах Середнього Поволжя, більшу частину життя пов’язала з Волинським краєм, який дуже люблю, в якому черпаю натхнення, якому присвячую свою працю. Малюю з дитинства та все ще перебуваю на шляху до майстерності. 

Краще володію рисунком, ніж живописом. Люблю дарувати свої роботи. Війна не торкнулась мене фізично, проте вивернула душу. Гірко за батьківщину, в якій народилася. Сором і злість, безсилля, розпач і неймовірна туга…», – так про себе розповідає мисткиня.

Як зазначає Світлана, війну малювати дуже боляче. Однак художниця не тільки пише картини, але й вкладає у них душу.

Картини Світлани Войтович – про війну в Україні. Це спроба донести усьому світові, що ми – українці – сильні духом, як ніколи об’єднані і віримо у Перемогу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя