<

Відділення стаціонарного догляду в Благодатному, де доглядають за людьми старшого віку, перевіряє поліція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:36 | 26.04.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1497
/ коментарі 3

Поліція перевіряє інформацію щодо неналежного догляду за людьми старшого віку у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання Терцентру соцобслуговування, що в селищі Благодатне Нововолинської громади.

Про це розповів Суспільному керівник місцевого відділку поліції Олег Бончик.

Що сталося в Благодатному: версія рідних

Перевірку проводять через розголос ситуації, що сталася із пенсіонеркою в стаціонарі.

Її онука Тетяна Кондратюк написала заяву в поліцію про неналежний догляд, несвоєчасне надання медичної допомоги та розтрату грошей бабусі. Як розповіла Тетяна журналістам, від знайомих дізналася, що бабусю привезли в лікарню і є підозра на перелом ноги.

“У бабусі деменція, постійно втікала, за нею потрібен був догляд 24/7. Ці чотири місяці я була постійно на зв’язку з директором, на що він казав мені, що можу не їхати, усе нормально, бабуся освоюється, їй тут подобається”, – говорить жінка.

Певний час Тетяна Кондратюк перебувала за кордоном. Аби дізнатися, що сталося, жінка без попередження приїхала до Терцентру. Каже: у відділення, де мешкає бабуся, її спершу пропускати не хотіли.

“Як я приїхала за 2.5 тисячі км і мене не пропустять до бабусі?! Пів години чекала і пропустили. Тут побачила повний жах: бруд, бабуся моя сидить, але ж перелом шийки бедра, як може сидіти?! Боса, без колгот, без штанів, в памперсі, брудна кофта, не обстрижені нігті…” – пригадує волинянка.

Як розповіла журналістам жінка, її бабуся зараз перебуває у відділенні міської лікарні.

Керівник медзакладу Олег Шипелик сказав, що не коментує стан жінки. Поспілкуватися з бабусею журналістам також не вдалося – відділення закритого типу.

Чи є недбалість у догляді: позиція Терцентру та стаціонару

“Скарг щодо недогляду людей, які постійно проживають у відділенні стаціонарного догляду в селищі Благодатне, раніше не було”, – розповіла керівниця Терцентру Валентина Журавська.

З її слів, відділення розраховане на 40 місць.

У даний час у нас проживає 53 особи, з них 36 лежачих мешканців відділення. Персоналу 19 людей. Були певні робочі моменти, які в робочому питанні вирішувалися”, – каже директорка.

Лікар стаціонару Юрій Козко зазначив, що після того, як бабуся впала, її оглянули та виставили діагноз для подальшого лікування.

У неї я розпитався, що вона впала два дні тому. Оглянув її, виставив діагноз. Через два дні хвора сама зняла гіпсову пов’язку. Ми наклали деротаційний чобіток, щоб вона так не змогла зняти”, – додав медик.

Завідувач віділення стаціонарного догляду в Благодатному Володимир Остапусь зараз у відпустці. Ситуацію прокоментував телефоном: Позиція дуже проста: внучці немає чим займатися і вона знайшла у нашому закладі місце, де б їй можна було проявити свої вміння та знання”, – сказав керівник стаціонару.

У стаціонарному відділенні – перевірки

Як розповів журналістам Нововолинський міський голова Борис Карпус, ситуація набула розголосу, зараз триває внутрішня перевірка.

Якщо з боку працівників була допущена халатність, і некоректне, не професійно надані послуги, то керівник повинен понести відповідальність аж до звільнення. Якщо підтвердиться той факт, щоб людина самостійно може наносити собі тілесні ушкодження, то це не питання до цього закладу, а до спеціалізованих медичних закладів”, – зазначив посадовець.

На свої фейсбук-сторінці мер міста зазначив, тримає на контролі ситуацію щодо інциденту у відділенні стаціонарного догляду в Благодатному.

“Побував у закладі, говорив з керівницею терцентру, з колективом і мешканцями. З моєї ініціативи створена комісія, яка проведе службове розслідування. За результатами роботи комісії, будуть прийняті відповідні рішення”, – йдеться у дописі.

Керівник відділення поліції Нововолинська Олег Бончик додав, що у поліції з’ясують всі обставини ситуації, що склалася.

Надали відповідні запити, отримаємо відповіді й тоді будемо давати правову оцінку щодо закладу, щодо утримання і, можливо, щодо факту наявності чи відсутності факту привласнення грошових коштів”, – додав правоохоронець.

Нагадаємо, мешканці Нововолинської громади звернулись до міського голови Бориса Карпуса та повідомили про неналежні умови проживання та невчасне надання медичної допомоги у відділенні стаціонарного догляду в Благодатному.




коментарів: 3
  1. журавська не бреши,ти ж також там прославилась,чи забула як ictv приїзджав?

  2. Микола,як не соромно так звертатися до жінки.А внучка,нехай би займалася бабусею з деменцією.Людина при такій хворобі за годину,може все з себе покидати і забруднитися.А ще ці люди агресивні,вони можуть бити інших людей.Крута внучка,знайди собі няньку для бабусі,якщо хтось захоче,і побачиш в скільки тобі це обійдеться.А так …Перш ніж когось звинувачувати,подивись собі під ноги.Доглядати за людьми з деменцією це дуже важка і невдячна справа.А вам колектив терценту терпіння.Люди бувають різні

    • Оксанко, і ти права і внучка права і всі праві. Так буває.
      Здоров’я всім!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок