<

Вічна пам’ять світлій людині: нововолинці вшанували творчість поетеси Світлани Костюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 9.02.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
50
/ Коментарі відсутні

9-го лютого у Нововолинську вшанували Світлу пам’ять волинської поетеси Світлани Костюк. Шанувальники творчості, друзі, рідні та колеги зібралися у міській центральній бібліотеці, аби пригадати її життєвий шлях, послухати вірші та відгукнутися про неї щирими словами.

Світлана Костюк відійшла у вічність цьогоріч у святвечір 6-го січня, здолала її невиліковна хвороба. Незабаром минає сороковий день після смерті поетеси, тому сьогодні на її могилі відслужили панахиду, а опісля зібралися пригадати талант жінки, послухати записи віршів у авторському виконанні

Поетеса, яка мала талант проникати словом у душу, залишила для нащадків найголовніше – пам’ять про себе у віршах, які не можуть залишати нас байдужими.

Про рідну Волинь

У чашечках конвалій – тінь сльози.
Пречистої. Пресвітлої. Святої.
Пташок небесних диво-голоси
І пахощі осонценої хвої.
Уклін тобі, мій краю дорогий,
Де сосни, як послушники у Храмі,
Де незабудок ніжні береги
Заплетені джмелиними піснями.
Де спогади окрилені мої
Торкаються високої блакиті.
На струнах вітру плачуть солов`ї –
Найкращі солов`ї у цілім світі…
Порожній дім ще дихає теплом,
Лелечі гнізда моляться піснями.
А та верба старенька за селом
Щоночі тихо схлипує за нами…

Вечір пам’яті поетеси допомогла організувати директорка Нововолинської центральної бібліотеки Світлана Кухарук, вона нагадала присутнім біографію Світлани Костюк, описала її творчу особистість та висловила співчуття родині. Нововолинський поет Олександр Каліщук на світлий спомин заспівав пісню. Подякували за  творчість колеги із Нововолинського ліцею-інтернату та Будятичівської школи, також до щирого слова приєднався письменник Ярослав Гиць.

Рідна сестра Світлани Костюк зворушена теплими словами присутніх, від серця подякувала за вечір. Надзвичайно приємно, що творчість поетеси залишила відбиток у душах сучасників.

Нагадаємо, що Світлана Костюк відзначилась також у журналістиці, займалася активною громадською діяльністю. У березні 2015 року приєдналась до Національної спілки письменників України.

Працювала бібліотекарем, кореспондентом районної газети (у зоні ЧАЕС), директором школи у Іваничівському районі, викладачем української мови та літератури. Була головою районної ГО “Спілка Чорнобиль”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя