<

У Нововолинську вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:31 | 26.04.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
728
/ Коментарі відсутні

26-го квітня біля пам’ятного знаку міський голова разом з громадською організацєю «Союз інвалідів Чорнобиля Нововолинська» та духовенством вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи.

36 років тому сталася аварія – на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор. У цей день Україна вшановує подвиг ліквідаторів катастрофи.

Чорнобильська трагедія покалічила чимало невинних людей та завдала непоправних втрат. Подвиг героїв навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Настоятель Свято-Духівського храму отець Стефан та нововолинці прийшли до пам’ятного знаку, аби помолитись за спокій душ Чорнобильської катастрофи, які врятували тисячі життів. Поклали живі квіти та вшанували хвилиною мовчання.

Мер міста Борис Карпус подякував ліквідаторам за самопожертву та мужність та вручив подяки за самовіддану працю і героїзм, виявлені під час боротьби з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС Володимиру Петренку, Миколі Фірчуку, Василю Дмитруку, Юрію Яручику та Олегу Сливці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя