<

У Нововолинську водія, який керував автомобілем напідпитку, позбавили водійських прав на рік

14:33 | 8.04.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
532
/ Коментарі відсутні

На початку січня близько 23:00 по вулиці Соборній у Нововолинську правоохоронці зупинили чоловіка, який керував автомобілем марки Фольксваген, з явними ознаками алкогольного сп`яніння. Нововолинський суд оштрафував нетверезого водія на 17 тис. гривень та позбавив права керування транспортними засобами на один рік.

Як йдеться у постанові нововолинського суду, на засіданні чоловік заперечив свою винуватість у вчиненні правопорушення, мотивуючи тим, що він не керував автомобілем. Мовляв, що на момент зупинки транспортного засобу водійка втекла з місця події, оскільки побоювалась вручення повістки для прибуття до ТРЦК та СП.

Чоловік, на вимоги працівника поліції, відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння і стверджував, що протокол стосовно нього за ч.1 ст.130 КУпАП складений безпідставно.

В ході спілкування з працівниками поліції після зупинки транспортного засобу, чоловік не заперечував факту керування ним транспортним засобом, пояснив, що вживав алкоголь. Поліцейський запропонував водієві пройти на стан алкогольного сп`яніння або проїхати до медичного закладу для проходження такого огляду в медичній установі. Водій відмовився від проходження такого огляду.

В суді чоловік не заперечив факту порушення ним вимог ПДР України й пояснив, що наступного дня оплатив штраф передбачений ст.122 КУпАП та не оскаржував постанову.

У постанові суді йдеться, що поведінка чоловіка, що зафіксована відеозаписом вказує, що він повністю усвідомлював вимоги та запитання працівника поліції щодо пропозиції проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння, не заперечував факту керування транспортним засобом та вживання перед цим алкогольних напоїв, був проінформований про причину зупинки, притягнутий до адміністративної відповідальності.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 тис. гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. А також стягнути з водія судовий збір, що становить 605 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя