<

У Нововолинську судили технолога шахти «Бужанська» за сплату податків в «Луганську народну республіку»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:03 | 17.02.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3341
/ коментарі 4

Суд звільнив від покарання мешканця Нововолинська, який сплатив майже 65 тисяч гривень податку в «Луганську народну республіку».

Уродженець Республіки Вірменія, а нині громадянин України здійснював незаконну підприємницьку діяльність на території тимчасово окупованої Луганської області та Нововолинська. Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 14-го лютого.

Так, у період до 10-го квітня 2018 року підсудний, який, до речі, працює головним технологом на шахті «Бужанська», перебував на тимчасово окупованій території України – у місті Ровеньки Луганської області.

Окрім цього, 10-го червня 2018 року здійснив реєстрацію в так званій «Державній податковій інспекції Державного комітету податків і зборів Луганської народної Республіки» як фізична особа-підприємець. З 10-го квітня 2018 року по 25-те березня 2019 року, та з 6-го по 9-те липня 2019-го – на тимчасово окупованій території України – Ровеньки Луганської області, та з 9-го по 23-тє липня 2019 року на території Нововолинська торгував продуктами харчування, господарськими товарами та напоями у неспеціалізованих магазинах.

Свій, так званий, бізнес чоловік призупинив 23-го липня 2019 року. Однак, завдяки такій діяльності «горе-підприємець» отримав дохід у розмірі 4,4 мільйона російських рублів. З них на користь окупаційної адміністрації Росії сплатив 262,9 тисячі російських рублів податку. Згідно з офіційним курсом НБУ гривні до рубля – це 64,6 тисячі гривень.

Проти чоловіка порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110-2 КК України (Умисні дії у фінансуванні зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Під час засідання суду «бізнесмен» визнав свою вину, запевнив, що розкаявся у вчиненому, та сприяв розкриттю злочину.

Відтак, суд визнав чоловіка винним і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на три роки та заборони займатись підприємницькою діяльністю у сфері торгівлі товарами на один рік без конфіскації майна. Однак, звільнив його від відбування основного покарання, якщо той протягом одного року та шести місяців не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Нагадаємо, 10-го листопада у Нововолинську затримали уродженця іншої країни колишнього СНД, який працював на шахті «Бужанська». Як стало відомо БУГу, чоловіка та ім’я Тигран затримали з обвинуваченнями у сепаратизмі. Тож, ймовірно, йдеться про одну і ту ж саму людину.




коментарів: 4
  1. Дуже добре , що Україна має , НЕ РУКОТВОРНИЙ , а гуманітарний ПРАВ
    БЛУДНІ суди !
    А якщо би так не було , БУЛИ БИ НАШІ СПІВВІТЧИЗНИКИ ЗРАЗКОВИМИ дуп миями КРЕДИТ ДАВАЧАМИ , нашим олігархам ?

  2. Скільки цей бізнесмен заплатив суддям за такий вирокі чи не пора цього суддю відправити на нари .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота