<

У Нововолинську рідні полеглих захисників вишиватимуть «Рушник Памʼяті»

17:15 | 1.10.2023 / Нововолинськ /
Перегляди
848
/ Коментарі відсутні

29-го вересня у міському палаці культури відбулася презентація ідеї вишивки «Рушник Памʼяті». Цей проєкт полягає у створенні рукотвору із вишитим гербом України, символічними квітами памʼяті – соняшниками та іменами наших полеглих Героїв.

Про це повідомили на сторінці Нововолинської громади у фейсбуці.

Провели презентацію радниця міського голови Катерина Варвус та директорка історичного музею Ірина Костюк. Співавторка проєкту «Рушник Памʼяті», колекціонерка старовини Марія Доліновська розповіла про традиції української вишивки, її сакральний зміст.

Перші стібки на 20-метровому полотні вишила мама Героя України Костянтина Мрочка Алла. Допомагала їй подруга Софія Дармофал.

Мами та дружини полеглих Захисників України з Нововолинської громади зголосилися долучитися до спільної роботи. Кожна жінка зможе самостійно вишити імʼя та прізвище свого сина, чоловіка, брата або поспостерігати, як це зробить майстриня-вишивальниця.

«Рушник Памʼяті» з вишитими хрестиком іменами загиблих Захисників символізуватиме памʼять і шану до тих, хто ціною життя виборював переможний мир.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця