<

У Нововолинську може з’явитися цілодобовий магазин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:29 | 19.04.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
50
/ коментарі 4

У Нововолинську немає жодного магазину, який працював би цілодобово. Супермаркет “АТБ” уже вдруге намагається отримати дозвіл на такий режим роботи.

19-го квітня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради розглядали питання щодо погодження режиму роботи супермаркету “АТБ”, що нещодавно відкрився на 15-му мікрорайоні.

У Нововолинську ні один магазин не працює цілодобово. В свій час “АТБ”, що знаходиться на  проспекті Перемоги, також хотіло такий режим роботи, однак там не погодили. Зазначають, що був конфлікт із мешканцями.

Магазин на 15-му мікрорайоні отримав усі необхідні дозволи на цілодобовий режим, залишилося слово лише за міською владою.

Головуючий на засіданні виконкому перший заступник міського голови Андрій Сторонський зауважив, що не бачить в цьому необхідності.

“15-й мікрорайон не встигає до 22:00 наїстися та напитися? Закордоном у вихідні взагалі не працюють супермаркети. Люди купують необхідні продукти в п’ятницю. Я б ставив питання, щоб і тут так було. У нас й так на всі вихідні поліція зупиняє водіїв у нетверезому стані. Вони просто будуть там (супермаркет “АТБ”, – ред.) скуповуватися і “вискакувати” на трасу. Біля того магазину і пиячити будуть. Уявіть собі, як це прикрасить місто”, – зазначив Сторонський.

В проекті рішення виконавчого комітету на погодження цілодобового режиму передбачена заборона продажу алкоголю із 22:00 до 8:00. Та Сторонський зауважив, що це питання не буде кому контролювати. Поліція не зможе, бо вона й так не встигає за всіма проблемами в місті.

Члени виконавчого комітету запропонували дозволити працювати супермаркету до певної години, для прикладу – до 24:00. Заступник міського голови Володимир Рожелюк відзначив, що вони й самі відмовляться від подовженого режиму, як було з іншими магазинами.

Після бурхливого обговорення питання, вирішили перенести його розгляд на наступне засідання.

У спільноті фейсбук “Нововолинськ інфо” мешканці міста висловили свої думки щодо появи в Нововолинську цілодобового магазину.

Своїми поглядами нововолинці діляться в соцмережі, та їх думки розділилися. Більшість все ж таки за те, щоб він був.

Андрій Алексейчук: Цілодобові магазини потрібно зробити як у Володимирі, в різних районах міста, тоді і буде порядок”.

Lilia Kuzmych: “Потрібно,бо ми живемо як в селі забитому, ситуації бувають різні”.

Андрій Гончар: “Так потрібен, але без алкоголю. Опція”.

Валентина Федина: “Ніби днем хтось мішає купити алкоголь. Бувають різні ситуації. Багато хто в нічні чи з нічних змін ідуть. Літом на роботі працювала до 2 ночі, солодкого хочеться , чи на ранок хліб взяти а все закрите. Живу в Дніпрі тут все майже цілодобове і магазини, і кафе, і закусочні”.

Borys Karpus: “Звичайно потрібен”.

Ола Ла: “Магазини і так допізна працюють…хватить і того. З нашим менталітетом далеко не заїдеш”.

Ірина Ковальова: “Буде весело”. 

Михайло Базалицький: “Ляпота: горіляка буде і стільки безлюдного місця навкруги…ще ціну скинуть перед виборами – пийте дурні хахли вас там трохи ще лишилось…”

Татьяна Дячук: Оооо , точно. Ще й на 15-му. Я уявляю собі цю картину. Нічний АТБ, а на сходах все п’є і нецензурно лається. Ну-ну…”

На засіданні виконавчого комітету також піднімали питання зовнішньої реклами. Зокрема, супермаркет “АТБ”, що на проспекті Перемоги, хоче отримати дозвіл на встановлення по місту вказівників на власній опорі.

Присутній на засіданні начальник відділу архітектури та містобудування Михайло Вісьтак зазначив, що 4 інформаційних стенди по місту на прилеглих вулицях хоче встановити поки лише один маркет АТБ. При зверненні їх було 15, однак кількість зменшили.

Сторонський розповів, що спочатку просили на опорах, але якщо надати дозвіл, то 400 інших підприємців у Нововолинську звернуться з таким же проханням і місця на стовпах не вистачить. Та й те саме зі вказівними знаками на власній опорі.

“Дозволимо “АТБ” і надамо “зелене світло” для інших магазинів ставити собі що хотітимуть. Взяли б великий рекламний щит та написали б свої адреси”, – зауважив заступник міського голови.

Вісьтак також відзначив, що не маючи дозволу “АТБ”, що на 15-му мікрорайоні, розмістило зовнішню рекламу. За це порушення спеціалістом відділу будівництва, комунального господарства і газифікації буде складено протокол  на супермаркет.

В результаті, члени виконавчого комітету відклали також і розгляд питання про розміщення вказівників на наступне засідання.




коментарів: 4
  1. на 15му внизу казино яке працює 24/7. зверху абт ще буде 24/7. все робимо для алкашів і бандитів. нововолинськ у всій красі.

  2. В Червонограді цілодобовий Атб і що це якось вплинуло на місто? Для чого оці маразми писати. Можна зробити контроль просто щоб алкоголь не продавали з 22 до 8 години.

  3. Зробити заборону на алкоголь з 22.00 до 08.00 і патрульних більше в місті. По закривати лотерейні заклади, і там де наркопритон. І вкожному магазині щоб була охорона, які є нічні магазини працюють в ночі.

  4. у всіх нормальних містах є цілодобові магазини, наше до таких вочевидь не відноситься
    а Сторонський певно за кордоном не бував, якщо несе таку єрєсь, що у вихідні там магазини закриті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер