<

У Нововолинську довідки внутрішньо переміщеним особам можна отримати в управлінні соцзахисту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 29.03.2022 / Нововолинськ /
Перегляди
741
/ Коментарі відсутні

Внутрішньо переміщеним особам, які через війну Росії проти України були змушені покинути свої домівки, передбачена допомога на проживання від держави. Отримати довідку ВПО можна в Нововолинську.

Про це повідомив міський голова Борис Карпус у відеозверненні.

ВПО можуть отримати від держави допомогу на приживання: 3000 грн на кожну дитину або людину з інвалідністю та 2000 грн на кожну іншу особу.

Довідки внутрішньо переміщеним особам видають в Нововолинському управлінні соцзахисту щодня без вихідних, адреса: бульвар Шевченка, 7. Тим, хто подасть заяву до 14 квітня, також зарахують виплати за березень 2022 року.

Що робити, щоб отримати допомогу?

  • Стати на облік внутрішньо переміщених осіб (ВПО): подати заяву особисто до органу соціального захисту населення, ЦНАПу чи уповноваженої особи в громаді в місці тимчасового перебування.
  • Отримати довідку про те, що вас поставлено на облік ВПО.
  • Подати заяву, щоб отримати допомогу на проживання особисто до органу соціального захисту населення, уповноваженої особи в громаді чи ЦНАПу в місці тимчасового перебування.
  • Отримати виплату на попередньо вказаний в заяві банківський рахунок.

Як здійснюється виплата коштів?

Щомісяця, починаючи з місяця звернення, на ваш банківський рахунок буде приходити допомога на проживання. Виплати будуть тривати весь період діє воєнного стану + 1 місяць після його завершення.

Допомога переселенцям 2022 року не буде включена до сукупного доходу сім’ї. Тобто всі інші види соціальних допомог, які ви отримували раніше, будуть виплачуватися також. Допомога на проживання не оподатковується.

Фото на головній – міська рада.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя