<

У Нововолинську частішають випадки шахрайства з банківськими картками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:02 | 9.04.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Постійно у м. Нововолинську трапляються факти шахрайських дій з боку невідомих громадян.

Зараз шахраї телефонують на мобільні телефони громадян та представляються представником того чи іншого банку. Під час розмови «шахрай-працівник банку» повідомляє громадянину, що з його карткою та рахунком на ній сталися якісь неполадки та просить повідомити громадянина повний номер картки (зарплатної, кредитної, пенсійної, тощо) щоб нібито розібратися в чому річ. Людина не підозрюючи про обман, надає по телефону «шахраю-працівнику банку» всі дані на картку, а також може сказати і пін-код. Через деякий час обдуреному громадянину приходить СМС, що з його рахунку на картці знято гроші різної суми. Якщо це стосується банківських операцій  з картками, то краще самому особисто піти в найближче відділення банку та з’ясувати в чому річ і чому Вам дзвонили їх представники.

Також є випадки коли шахраї під час купівлі – продажу  будь – якого товару через всесвітню мережу Інтернет просять у громадян назвати 16 цифр платіжної або кредитної картки з метою перерахування на Ваш рахунок коштів за товар. В результаті шахраї просто знімають з Вашої картки всі гроші, а якщо Ви назвали всі дані на кредитну картку, то у Вас буде кредитне зобов’язання у вигляді тої чи іншої суми. Працівники міліції наголошують: при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет необхідно бути уважним. У жодному випадку не слід наперед перераховувати кошти, оплату здійснюйте лише після доставки. Окрім того, для перерахунку коштів використовуйте спеціальну картку, на якій немає значних сум.

Непоодинокі випадки коли шахраї дзвонять Вам на мобільний, як правило, увечері або вночі та є випадки коли шахраї представляються працівником міліції (номер набирають найчастіше наздогад). Якщо відповідає жінка, починається словесна атака. Питають, чи є дома син чи чоловік або внук, якщо відповідь «немає», то «голос в телефоні» повідомляє, що він затриманий працівниками міліції або потрапив в яку-небудь біду (сюжет може бути найрізноманітніший). Якщо жінка починає нервувати, розпитувати подробиці, шахрай тріумфує – жертва «на гачку». Аферисти – хороші психологи, не дають людині вийти зі стресової ситуації, ведуть діалог так, що потерпілі погоджуються допомогти родичеві і слухняно виконують поради «доброго» посередника. Інколи шахраї просять не відключати телефон, щоб позбавити людей можливості передзвонити родичам і з’ясувати справжню картину. А інколи міняють голос і представляються родичами. Мета одна – виманити з вас гроші, які ви повинні, «рятуючи» родича, переказати на певний банківський розрахунок або перевести на названу шахраями сім-карту. У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка в телефоні представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім’я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

Нововолинський міський відділ міліції УМВС України у Волинській області звертається до громадян міста з проханням бути пильними і не дозволяти аферистам вводити себе в оману та одразу повідомляти про подібні випадки в міліцію за адресою: Волинська область, м. Нововолинськ, вул. Нововолинська, 15 або за телефоном: «102», 3-30-59.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя