<

У нововолинця шахраї від імені голови РДА Лобача вимагали гроші на ЗСУ

14:10 | 20.10.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
845
/ Коментарі відсутні

До керівника благодійної організації у Нововолинську зателефонував шахрай, який представився головою райдержадміністрації Юрієм Лобачем, та просив допомогти військовим 14-ї бригади.

Про це БУГу розповів Тарас, якого намагались обдурити.

“Зателефонував нібито Лобач, вказав моє ім’я та по-батькові та попросив фінансової допомоги для 14-ї бригади на бронежилети та прилади нічного бачення”, – сказав Тарас.

Чоловіку здалось підозрілим, що до нього телефонує голова РДА особисто, розуміючи, що скоріш за все це шахраї, попросив надіслати офіційний документ.

У листі, який надіслав «Лобач», вказано:

«….голова районної військової адміністрації Лобач Юрій Володимирович…звертається до Вас з наполегливою вимогою здійснити дії щодо прийняття участі у програмі надання благодійної грошової допомоги Збройним Силам України…».

Прочитавши звернення Тарас впевнився, що це шахраї. Адже написано з помилками, просять гроші з «наполегливою вимогою», а у реквізитах – картка фізичної особи. Тому ніяких коштів він не перераховував.

Номер телефона шахраїв – 093 825 28 98.

20-го жовтня на сесії РДА Юрій Лобач підтвердив, що від його імені здійснюють шахрайство. Він запевнив, що він, його заступники, райдержадміністрація НЕ телефонує з метою збору коштів та відповідних листів НЕ надсилає. Закликав людей бути пильним.

Також Юрій Лобач звернувся до поліції, де вже відкрили кримінальне провадження. Тому при отриманні подібних листів та дзвінків – відразу повідомляйте в поліцію.

Нагадаємо, на Волині шахраї від імені голови ОВА збирають гроші на ЗСУ.

У Володимирському районі шахраї від імені голови РДА Лобача збирають гроші на ЗСУ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця