<

У Литовезькій громаді закинутий сільський клуб став культурним осередком села

08:21 | 10.11.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1546
/ коментарі 2

У селі Мовники Литовезької громади закинутий сільський клуб за два роки перетворився в культурний осередок сіл Мовники та Кречів.

Ще кілька років тому будинок культури був на межі аварійності. Другий шанс на культурне життя випав після призначення завідувачкою Таїсії Андрощук.

Роботи з відновлення приміщення клубу згуртували не лише небайдужих представників влади громади, а й місцевих мешканців, і особливо молодь сіл, яка фактично робила ремонти своїми руками. Мешканці гуртом взялися за благоустрій території, не пустують футбольне та волейбольне поля.

Будинок культури ніколи не буває порожнім – хлопці та дівчата приходять пограти теніс, більярд, шахи, шахмати. Тут проводять різні тематичні заходи, майстер-класи, спортивні змагання. Працють гуртки танцю та вишивки. Словом, створені умови, аби молодь хоч на трошки забула про свої гаджети.

Що важливо, усі проведені заходи є благодійними. “Культурний фронт” намагається не лише емоційно розвантажити населення, а й також надати посильну допомогу військовим. Сільський клуб перетворився на волонтерський штаб. Тут плели маскувальні сітки, проводили збір овочів та продуктів, різні майстер-класи, де діти оздоблювали медове печиво для наших захисників, малювали малюнки, робили подарунки воїнам.

Біля будинку культури часто влаштовують благодійні ярмарки, кошти з яких передають на потреби ЗСУ.

Також молодь не забуває про відновлення давніх традицій та обрядів.У будинку культури створюється музей «Бабусина хатина», де можна відчути дух наших предків.




коментарів: 2
  1. Зате далі збираєтеся на хаті на службу московського патріархату, і отих самих дітей тащите туди, дводушники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя