<

У дворах Нововолинська нардеп Гузь вислухав чергові прохання та скарги народу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:44 | 22.11.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарі 4

Народний депутат України Ігор Гузь переконує, що йти до людей – найкращий варіант взаємодії з виборцями. Пообіцяв за час роботи у Верховній Раді разом зі своїми помічниками відвідати кожен населений пункт свого округу. Чергову зустріч нардеп провів у дворах Нововолинська 17-го листопада.

Хтось дякує за допомогу з облаштуванням прибудинкових територій та встановленням майданчиків, а хтось говорить, що це не справа народного депутата. Трапляються й такі, які закликають вести країну до змін та вирішувати питання загальнодержавного значення, разом з колегами творити закони, а не працювати в окрузі. Інші ж, користуючись нагодою, просять вирішити особисті квартирні питання, облаштувати світло біля будинків, вирішити сміттєві питання тощо.

Так, у суботу, 17-го листопада, Ігор Гузь в семи дворах зустрівся із мешканцями Нововолинська. Близько 180 нововолинців, незважаючи на перший по-зимовому прохолодний день, вийшли на вулиці під своїми будинками, аби поспілкуватися із нардепом. Разом із Гузем на зустрічах були керівник приймальні народного депутата у Нововолинську Олександра Струбицька, помічник-консультант нардепа Борис Карпус, а також Валерій Мних, Володимир Шаповал і Богдан Бадзюнь, які є і депутатами Нововолинської міської ради.

Сказати про що просять парламентаря – важче, ніж сказати, про що не просять. Від будинку до будинку народного депутата прохають посприяти з благоустроєм сміттєвих майданчиків, які тривалими періодами засипані великогабаритними відходами та гіллям і кожен двір хоче дитячий майданчик. Турбують жителів багатоквартирних будинків питання зняття субсидій, встановлення лічильників на тепло у під‘їздах, освітлення біля будинку чи на вулиці, облаштування парковки.

Що ж найбільше турбує жителів Нововолинська?  

  • Наркопритони

Якщо на минулих зустрічах у Нововолинську парламентарю розповідали, що наркотики продають у гральних закладах типу «Лото», то цього разу йому навіть називали конкретні квартири. Відзначилися два будинки по вулиці Гагаріна. Дискутували люди сусідніх будинків 19 та 21 з приводу дитячого майданчику, який за кошти держбюджету за сприяння Гузя планують цьогоріч встановити. Облаштувати його біля 19 будинку – не вдала ідея на думку присутніх на зустрічі з нардепом, адже там багато мешканців вживають наркотичні речовини та алкоголь. Хоча люди обурилися, мовляв, нормальні там також живуть. Більше того, в будинку руйнується навіс, течуть підвали та немає освітлення, тому вони потребують допомоги, бо міська влада, ЖЕК та ВУКГ їх не чує, – розповідали люди.

Окрім будинку 19 по вулиці Гагаріна, в 13 також фігурують наркотики.

«Там обклеєні двері скотчем, великі борги, хоч і доходи в власника немаленькі, постійні гості, що зносять крадене, там наркотики та розпивання спиртних напоїв», – так висловлювалися люди про квартиру свого сусіда.

  • Не займатися лавками, а змінами, – почув у цьому ж дворі в свою сторону народний депутат.

Одна із жіночок зазначила, що вона із перших підписалася на сторінку Ігоря Гузя в фейсбук, слідкує за його діяльністю і розчарувалася. Бо бачила в ньому лідера, який поведе народ проти свавілля та змінить країну, працюючи разом з колегами у Верховній Раді, замість того, щоб облаштовувати двори та слухати проблеми людей. Жителі зазначили, що лавки вони і самі поставлять.

«Ви єдиний двір, де нічого не просять», – зазначив нардеп.

Хоча після цих слів люди згадали і за потребу вимостити будинок, і за потребу в поверненні колишнього дитсадка, де зараз знаходиться Нововолинське відділення прокуратури. Гузь нагадав, що піднімав це питання, записував звернення до Генеральног опрокурора і за його словами вирішити його можна, та тоді питання перед міською владою, бо потрібно садок прийняти на свій баланс та облаштувати, а чи готові вони до цього?

  • А ось на мікрорайоні Шахтарському нардепу дякували за лавки.

Біля 23 будинку в рамках акцї «Чистий двір», яку реалізовують за кошти фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», встановили їх 8 штук – по дві біля кожного під‘їзда. Цей двір загалом приємно радує, адже тут чисто, гарно та затишно, бо його мешканці створили в свій час ОСББ та самостійно займаються благоустроєм.

При зустрічі з нардепом просили посприяти в освітленні території біля гімназії, а також до гаражів. Водій «швидкої» говорив про проблему в місті – відсутність номерів на приватних будинках, що ускладнює медикам знайти потрібне помешкання при виклику. Як і всюди, прохали встановити дитячі майданчики та вирішити проблему із смітником.

  • Зайнятися питанням міського озера

Народного депутата Нововолинці прохають посприяти з благоустроєм міського озера, яке заросло. Адже це єдина водойма в місті і поблизу немає де влітку відпочити. Гузь зазначив, на це потрібні великі кошти, та й якість води у штучному озері – сумнівна, та він спробує вивчити це питання.

Загалом нововолинці ще скаржилися на бездіяльність поліції, запитували коли повернуть ДАІ, яка б контролювали паркування автомобілів у місті. Освітяни питали чому тільки у Нововолинську немає грошей і надбавка за престижність професії лише 5%, а в інших містах – 20.

На кожне особисте прохання Гузь просив звертатися в приймальню письмово. За його словами, кожне питання буде розглянуте і надана відповідь, при можливості – допомога у його вирішенні.

Двори, які просили про облаштування дитячих майданчиків – їх отримають. Нардеп говорить, що попри критику, і далі займатиметься  сприянням виділенню коштів на встановлення дитмайданчиків. Також навесні місто має отримати оновлений басейн, який знаходиться в дитсадку №9. Близько півтора мільйона гривень субвенції з держбюджету має надійти на роботи. Вихованці закладу дошкільної освіти і мешканці міста зможуть його відвідати, як говорить нардеп.

Загалом, як і зазвичай, Гузь звітувався про роботу в окрузі, говорив з народом про президентські та парламентські вибори, «євробляхи», тарифи. Зазначив, що якщо погода не буде надто морозною, у цьому році проведе ще кілька зустрічей в Нововолинську.




коментарів: 4
  1. і я дякую ненадякуюсь! тепер вночі спати неможливо через веселих алкашів:((

  2. Які до нього претензії ? Він активно працює в тих рамках, яки йому встановила система. Хай хочь так, ніж як інши – ніяк ! В УССР був би активним комунякой…

  3. Люди продовдують просити, думаючи, що живуть у радянському союзі, а підняти одне місце і щось зробити щось самому це не про нас.
    А Гузь замість того щоб вирішувати питання державного значення, займається самопіаром, розсіюючись на всілякі дрібниці, якими повинні щайматися місцеві депутати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя