<

«Це проїжджа частина, а не територія ринку»: мешканці Нововолинська скаржаться на стихійну торгівлю під вікнами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:39 | 18.09.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
103
/ коментарів 5

У Нововолинську проїжджу частину вулиці Сковороди облюбували місцеві підприємці, які щочетверга та щовихідних продають свої товари, повністю блокуючи дорогу майже на цілий день.

Торговці не зважають і на те, що за парканом – ринок з передбаченими місцями для здійснення торгівлі. Кажуть, що там торгів нема, лише тут – прямісінько на дорозі, пише НВІП.

Найбільше потерпають від цього безладу мешканці будинку, що на вулиці Сковороди, 30. У базарні дні в двір 5-поверхівки з важкістю можна дістатися пішки, не говорячи вже про те, щоб доїхати автомобілем. Міська влада закриває очі на стихійний ринок і на звернення жителів.

«Ми – мешканці 35-квартирного будинку, кинуті напризволяще, заблоковані. Під боком у нас стихійний ринок, з яким ми боремося. Я ходив до директора ринку, ми просили навести порядок, неодноразово викликали поліцію, яка складає протоколи, але толку нема.

Торгівля не знати чим триває вже 20-30 років. Це проїжджа частина, а не територія ринку. Директор базару каже, що має постанову нашого міськвиконкому, що тут дозволено торгувати, але ніхто тієї постанови не бачив, він її не показує і може навіть її взагалі немає. Виходить, що директор ринку бере гроші за здачу в оренду комунальної дороги», – розповів мешканець будинку В’ячеслав Мережко.

Дійсно, поспілкувавшись із торговцями ринку, які продають свої товари на дорозі, з’ясувалося, що їм роздруковують електронні чеки. Разова вартість оренди одного місця – 45 гривень.

«Торгувати на території ринку було б краще, але туди не йдуть покупці. Всі знають, що тут є торгівля і в ринок мало хто заходить. Немає сенсу. Якщо туди переселитися, то можна одразу закривати бізнес», – сказав один із підприємців нововолинського ринку.

До слова, оренда місця на території ринку – дешевша: 300 гривень в місяць, а на проїжджій частині – 45 за день, отже за місяць набігає сума в 540 гривень.

Разом з тим, підприємці кажуть, що розуміють проблему мешканців будинку, під вікнами якого замість дороги – стихійна торгівля, але переїжджати не хочуть. Їх не лякають ні дорожні знаки, ні патрульна поліція, яка час від часу приїздить на відпрацювання з інших міст, бо ж власного відділення патрулів у Нововолинську досі немає.

«Ми вже просили місцеву владу, ходили до Рожелюка, писали заяви, і нічого з цього всього не вийшло. Нам відповідали, що у вас таке місце розташування і ви нічого з цим не зробите, люди тут будуть стояти торгувати. А якщо, не дай Бог, якась надзвичайна ситуація – не доїде ні пожежна, ні швидка. Ви не повірите, але коли хтось помирає в будинку, ми не можемо провести похорон, поки не розійдеться базар. Машини не дають забрати покійника, заїхати в двір неможливо», – поскаржилась  місцева
мешканка Оксана Поліщук.

За словами голови ОСББ «Ринок-НВ» Світлани Гриб, крім того, що проїзд на дорозі заблокований, то продавці та покупці паркують свої автівки у дворі їхнього будинку.

«Ми ставили за власний кошт шлагбауми і тоді ще міліція встановила нам знак «Проїзд заборонено», але потім той знак хтось вкрав, певно, здали на металобрухт, і безлад продовжується до цього часу. Скільки б ми не зверталися – одні відписки, що у ринку є дозвіл, якого ніхто ніколи не бачив», – розповіла Світлана Гриб.

Цілком очевидно, що проблему мешканців вулиці Сковороди, 30 можна вирішити політичною волею міської ради, одним рішенням про заборону торгівлі на проїжджій частині.




коментарів: 5
  1. Не видумуйте, проїзд у ваш двір є, ніхто його не блокує.Машини ставлять вздовж на дорозі. Пройти теж можна, доріжки не заставляють. Якщо якась машина і заїде у ваш двір, то це ж не значить, що вас заблокували. 30 років нікому не заважала торгівля, а тепер вас заблокували. Люди стали злі, ненависні.

  2. Директор ринку з вулиці Сковороди і частини вул. Хвильового зробив ( базар ), Ще після з тих базарники сміття гори,! З проїжджої частини сміття двірники ринку прибирають, а з вул.Хвильвого і клумби куди вітром заносити сміття ніхто і не прибирає. Зранку о 8:00 вже неможливо доїхати до дому потрібно заїжджати з боку вул. Хвильового, але буває що ї вул. Хвильового повністю заблокована…!!!!

    • ЦЕ НЕ РИНОК А ВУЛИЦЯ СКОВОРОДИ ЯКУ ВИ БЛОКУЄТЕ.!!!
      30 років тому там ще не торгували….Якби вам біля вашого будинку разів з 5 на місяць заблокували дорогу, що виїхати неможливо по 1 год. і прийшов водій ( я тільки на 5 хв. поставив,. І ви кудись поспішали, ви інший комент написали.

  3. А хтось ще сміється з африканців. Україна — це Африка, тільки замість бананів в нас буряки. Тьфу.

  4. Розвели зразковий бомжатник, аргумент Євгенії що 30 років торгували і все було ок, дивує. Може її чоловік-алкаш 30 років б’є і теж все всіх влаштовує)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Вересня, Субота
20 Вересня, П’ятниця